Taiwan: la presidenta taiwanesa Tsai Ing-wen rep els membres dels parlaments de Letònia, Lituània i Estònia malgrat l'amenaça xinesa de no fer-ho

30 de novembre de 2021

Taiwan: la presidenta taiwanesa Tsai Ing-wen rep els membres dels parlaments de Letònia, Lituània i Estònia malgrat l'amenaça xinesa de no fer-ho

Tsai Ing-wen ha assenyalat els valors i experiències que Taiwan té en comú amb els tres països bàltics: alliberar-se del domini autoritari i lluitar per la llibertat perquè la democràcia s'ha guanyat amb esforç

 
Redacció

Ahir, dilluns 29 de novembre de 2021, la presidenta taiwanesa Tsai Ing-wen va rebre els membres dels parlaments de Letònia, Lituània i Estònia malgrat l'amenaça xinesa de no fer-ho.

 
Estrènyer lligams democràtics

En aquest sentit, els legisladors dels tres Estats bàltics es van reunir amb Tsai Ing-wen en senyal de més cooperació entre les nacions de la Unió Europea i Taiwan. Així mateix, es tracta de la primera visita conjunta a Taiwan de membres del parlament de Letònia, Lituània i Estònia.

Tsai Ing-wen va donar la benvinguda als legisladors, que assisteixen al Fòrum del Parlament Obert del 2021, organitzat pel Ministeri d'Afers Exteriors de Taiwan.

 
L'amenaça comunista xinesa

La Xina afirma que Taiwan és el seu propi territori i rebutja qualsevol intent de l'illa autogovernada de participar en fòrums internacionals o establir relacions diplomàtiques amb altres països que li donin reconeixement internacional.

Tanmateix, Tsai Ing-wen va assenyalar els valors i experiències que Taiwan té en comú amb els tres països bàltics. Les experiències compartides són, en boca de la presidenta taiwanesa, alliberar-se del domini autoritari i lluitar per la llibertat perquè la democràcia de la qual gaudim avui s'ha guanyat amb esforç.

Matas Maldeikis, cap de la delegació lituana, va expressar la solidaritat bàltica amb els taiwanesos. De fet, en clau lituana, l'oficina comercial de Lituània s'obrirà aviat a Taiwan, a efectes de contribuir a una relació més estreta amb Taiwan i tot el bloc europeu., va dir.

D'altra banda, e ministeri d'Afers Exteriors de la Xina ha condemnat la visita dels legisladors del Bàltic, i el portaveu xinès Wang Wenbin ha amenaçat a les parts interessades a ser prudents amb les seves paraules i actes i que deixin d'enviar senyals equivocats a la força independentista de Taiwan.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme