Suspesa la llicència d'una avortista per tallar les cordes vocals dels fetus

14 de setembre de 2020

Suspesa la llicència d'una avortista per tallar les cordes vocals dels fetus

L’avortista estatunidenca Leah N. Torres va afirmar que realitzava “un tall transversal de la primera corda vocal” per impedir el crit dels fetus avortats

 
Redacció

El passat 27 d’agost, la Junta d’Examinadors Mèdics d’Alabama va suspendre la llicència de la doctora avortista Leah N. Torres, del Centre de Dones a Tuscaloosa. Torres, qui practica l’anomenat “avortament per naixement parcial” –procediment que consisteix en induir la dona al part, extreure el fetus i buidar l’encèfal per succió mitjançant una incisió al crani– ja va ser objecte de polèmica a Twitter el 2018.

Envers els detractors d’aquesta pràctica, Torres va afirmar en una piulada, ja esborrada, que durant el procediment l’avortista realitza “un tall transversal de la primera corda vocal perquè no hi hagi oportunitat [de cridar], si és que estan prou desenvolupats per tenir laringe”. Alguns usuaris van criticar els procediments de Torres, emfatitzant-ne el component econòmic, malgrat que l’avortista va expressar que no ho feia pels diners, informat que “guanyaria 3.000 dòlars per l’assistència al part” mentre que en rep “100 dòlars per l’avortament”.

 
Suspensió de la llicència mèdica

A la llum dels fets, la Junta ha denegat la llicència mèdica a Torres, segons la carta de notificació, arran d’haver fet “declaracions públiques relacionades amb la pràctica de la medicina que viola els criteris d’honestedat, diligència, prudència i integritat ètica exigits als metges amb llicència per exercir” a l’estat federal. A més a més, la denegació també ha estat a causa de respondre falsament algunes de les preguntes sol·licitades.

Tot i així, Robin Marty, portaveu del Centre de Dones –responsable del 51,9% d’avortaments als EUA l’any 2018–, afirma que la clínica d’avortaments no vulnera cap llei estatal. Al·legant que la suspensió de la llicència de Torres es basa en “malentesos sobre els documents” presentats davant la Junta, qualificant l’avortista “d’honorable i professional”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme