Suïssa: s’aprova per referèndum la prohibició del burca amb un 51’21% de vots a favor

8 de març de 2021

Suïssa: s’aprova per referèndum la prohibició del burca amb un 51’21% de vots a favor

Suïssa ha votat en favor de prohibir el burca i altres indumentàries que oculten el rostre a l’espai públic per fer front a l’islamisme i blindar la seguretat del país helvètic

 
Redacció

Diumenge, 7 de març del 2021, en un referèndum nacional i emmirallant-se amb països com Alemanya, França o Àustria, Suïssa va votar en favor de prohibir el burca i altres indumentàries que oculten el rostre a l’espai públic per fer front a l’islamisme i blindar la seguretat del país helvètic.

La votació, malgrat els detractors —on s’hi emmarca TV3 considerant mostrar el rostre una “obligació”— ha conclòs amb 51’21% de vots a favor front un 48’79% en contra.

 
Musulmans i grups feministes suïssos, en favor de la prohibició

Segons Swiss Info, fins i tot certs sectors de la comunitat musulmana i grups feministes van participar activament en la campanya en favor de la prohibició, atès que molts musulmans han entès que “el niqab és un clar símbol de l’islam radical” i, de la banda feminista, en veure el vel facial com una “opressió patriarcal”.

 
L'islamització a Suïssa, a ratlla

Tanmateix, Suïssa també va prohibir la construcció de minarets l’any 2009 amb el 57’5% dels vots a favor, sent la importació de la cultura islàmica objecte de debat públic i polític contra la que ja diversos cantons del país havien legislat amb anterioritat, com ara el Cantó de Ticino o de Sankt Gallen. Un debat democràtic que, sens dubte, hauria d’exportar-se arreu d’Europa pel bé de la llibertat i dels valors europeus.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme