Suècia: l'Estat suec no sap com processar sis dones membres d’Estat Islàmic sospitoses d’haver comès crims de guerra

11 d'abril de 2021

Suècia: l'Estat suec no sap com processar sis dones membres d’Estat Islàmic sospitoses d’haver comès crims de guerra

Malgrat que una de les dones islamistes no desmenteix les acusacions, cap d’elles ha estat arrestada, segons l’expert en terrorisme Magnus Ranstorpo, a causa de la manca de lleis efectives per processar membres d’Estat Islàmic tornats al país

 
Redacció

Segons avançava Sveriges Radio, sis dones membres d’Estat Islàmic que han tornat a Suècia el darrer any, després d’un temps tancades al camp de presoners d’Al-Hol a Síria, han estat qualificades com a sospitoses de participar en crims de guerra, tal com declara el fiscal suec Reena Devgun.

 
Quin serà el següent pas de la fiscalia sueca?

La situació suposa un repte per la fiscalia sueca que mai no ha jutjat delictes de crims de guerra comesos a l’estranger. De fet, el problema, segons l’expert en terrorisme Magnus Ranstorpo, rau en la manca de lleis efectives per processar membres d’Estat Islàmic tornats al país escandinau.

És per aquest motiu que, fins ara, amb només una de les sospitoses que no desmenteix les acusacions, cap d’elles ha estat arrestada, Tot i així, i malgrat que Devgun considera els enjudiciaments en aquest context un cas difícil, l’extensa documentació dels crims podria ajudar a la investigació a fi de jutjar degudament les dones islamistes.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme