Suècia: el refugiat afganès que va apunyalar 7 persones va mentir sobre l’edat per poder aconseguir l’asil polític

24 de maig de 2021

Suècia: el refugiat afganès que va apunyalar 7 persones va mentir sobre l’edat per poder aconseguir l’asil polític

Segons les investigacions, Noruega va denegar-ne la concessió l’any anterior a la seva arribada a Suècia, el 2016, on en realitat l'immigrant afganès va falsejar tenir 11 anys d’edat menys

 
Redacció

El març d'enguany, va ser detingut a trets un refugiat d’origen afganès per apunyalar 7 persones a Suècia, causant ferides de gravetat en almenys tres de les víctimes en el que fou un intent d’atemptat islamista.

Segons SVT, l’agressor va mentir sobre la seva edat per aconseguir l’asil el 2016, descomptant-se 11 anys —de nascut el 1988 a nascut el 1999— i després d’haver-se’n denegat la concessió a Noruega l’any anterior.

 
L'afganès volia evitar la deportació

Segons el fiscal Adam Rullman, l’immigrant estava en possessió d’un permís de residència temporal a Suècia, privilegi que s’ha ampliat al país en diverses ocasions al llarg del temps. Tanmateix, segons el Reglament de Dublín de la Unió Europea, l’afganès no hauria d’haver-lo rebut, ans hauria d’haver estat deportat novament a Noruega. Una circumstància que evita repel·lir la immigració i amb què la UE ja va coaccionar Regne Unit el passat setembre durant l’onada immigratòria.

 
Com es deporta a la UE?

En aquest sentit, i com dicta la política de la Unió Europea vers la immigració il·legal i les deportacions, els immigrants il·legals que sol·liciten asil requereixen que aquells Estats membres que els refusin els deportin al primer Estat membre on van irrompre per primera vegada. Fet que no només evita que els països puguin decidir qui viu i qui no al seu propi territori, sinó que, a més a més, pot comportar un tràfic de delinqüents entre Estats.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme