Suècia: el Partit Moderat suec revela que prop de 675.000 immigrants no són auto-suficients i reben prestacions socials

28 d'abril de 2021

Suècia: el Partit Moderat suec revela que prop de 675.000 immigrants no són auto-suficients i reben prestacions socials

Els immigrants a Suècia demoren entre 4 i 5 anys en trobar feina i no aprenent la llengua sueca ni tenen estudis, fet pel qual cobren un salari menor a la meitat del sou mitjà autòcton

 
Redacció

Segons revela un informe del Partit Moderat sobre immigració i integració, basat en les dades del Servei d’Investigació Parlamentari Suec (RUT), prop de 675.000 immigrants a Suècia no són auto-suficients i reben prestacions socials.

De fet, a partir de les estadístiques del Fòrum d’Emprenedoria Suec, es detalla que els immigrants demoren entre 4 i 5 anys trobar feina, segons l’anàlisi entre el 1990 i el 2016, i més de 10 anys per trobar-ne una d’autosuficient.

Tanmateix, els immigrants tenen feines amb sous menors que els suecs. Amb un sou mensual d’uns 1.519 euros de mitjana per la població autòctona, segons les xifres del 2019, els immigrants somalis ingressen tan sols 9’8 euros mensuals, mentre que la majoria dels arribats durant la crisi immigratòria del 2015, els sirians, n’ingressen menys de 392 euros.

 
La dependència dels immigrants amb l’administració sueca

Tot i així, lluny de la precarietat associada a la contractació d’immigrants, una de les raons és que gairebé la meitat dels immigrants manca d’estudis d’educació secundària —en comparació amb el 18% d’aturats autòctons—, alhora que l’idioma suposa també una barrera per a la incorporació a la vida laboral. Fet pel qual, SVT informava que tan sols un 6’1% dels immigrants arribats el 2019 va trobar feina sense subsidi.

Al parer del professor d’economia Johan Eklund, un fracàs de l’administració sueca que causa dependència de persones que no participen en la societat i que, alhora, en suposen una càrrega i un cost socioeconòmic.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme