Suècia: el líder nacionalista suec Jimmie Åkesson culpa els polítics europeus i l'agenda verda de l'extrema esquerra de la dependència energètica amb Rússia

14 de març de 2022

Suècia: el líder nacionalista suec Jimmie Åkesson culpa els polítics europeus i l'agenda verda de l'extrema esquerra de la dependència energètica amb Rússia

Åkesson afirma que la invasió russa d'Ucraïna s'ha vist agreujades per polítiques verdes, com ara el tancament de centrals nuclears, les quals han provocat una dependència del subministrament de gas natural i petroli de Rússia

 
Redacció

Aquesta setmana, un clam generalitzat a Suècia, enmig de la invasió russa d'Ucraïna, ha estat expressat a través del líder nacionalista suec Jimmie Åkesson, qui culpa els polítics europeus i l'agenda verda de l'extrema esquerra de la dependència energètica amb Rússia.

 
L'extrema esquerra contamina el debat amb la seva agenda verda

Åkesson va dir que la invasió russa d'Ucraïna i la guerra en curs s'han vist agreujades per polítiques verdes, com ara el tancament de centrals nuclears, les quals han provocat una dependència del subministrament de gas natural i petroli de Rússia.

De fet, el líder nacionalista suec considera qu l'opció d'abstenir-se d'imposar sancions sobre el gas i el petroli russos no va ser, al seu entendre, mai una possibilitat real; això es deu al fet que el 40% del PIB de Rússia prové de les exportacions de petroli i gas, diners que van directament al 'cofre de guerra de Putin', segons va escriure en un article d'opinió per al diari Expressen.

 
L'extrema esquerra surt molt cara a la butxaca

Per aquest motiu, Åkesson afirma que els Verds són 'els idiotes útils de Rússia i Putin', i per aquesta raó en continua culpant l'aturada dels reactors nuclears a Suècia per l'augment dels preus de l'electricitat al sud del país. Per això, per contrarestar l'augment dels preus dels combustibles, el líder nacionalista suec constata que cal reduir els impostos sobre els combustibles i reduir l'impost sobre l'electricitat en un 25%.

En aquest sentit, Åkesson assenyala el 55% dels preus dels combustibles són impostos. A més, exposa que els països veïns de Suècia no pateixen els mateixos preus altíssims, atès que no pateixen les polítiques dels polítics suecs, els quals han comprat l'agenda verda de l'extrema esquerra. Aquesta, s'ha basat en el tancament de l'energia nuclear sueca, conferint al seu torn el permís d'exportacions de gas rus a través de les aigües sueques i fomentant en paral·lel les prohibicions de la mineria d'urani a sòl suec, motiu pel qual han contribuït seriosament a permetre la guerra de Putin a Ucraïna.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme