Suècia: detinguda una immigrant il·legal nicaragüenca de 25 anys, amb antecedents penals i una ordre d'expulsió, que netejava la casa de la primera ministra socialdemòcrata

13 de gener de 2022

Suècia: detinguda una immigrant il·legal nicaragüenca de 25 anys, amb antecedents penals i una ordre d'expulsió, que netejava la casa de la primera ministra socialdemòcrata

Irònicament, en la presa de possessió de Magdalena Andersson com a primera ministra, es va proclamar un ferm combat contra l'economia il·legal, sent aquesta una important ambició del seu govern socialdemòcrata

Redacció

Un nou escàndol irromp a Suècia: ha estat detinguda una immigrant il·legal nicaragüenca de 25 anys, amb antecedents penals i una ordre d'expulsió, que netejava la casa de la primera ministra socialdemòcrata sueca Magdalena Andersson.

 
Hipocresia de l'esquerra

Una immigrant il·legal amb antecedents penals i una ordre d'expulsió contra el seu nom va ser detinguda a casa de la nova primera ministra socialdemòcrata de Suècia, Magdalena Andersson, fruit d'una alarma de robatori que va activar-se sense voler durant la neteja i va cridar automàticament la policia a l'adreça.

El descobriment de l'immigrant il·legal va tenir lloc poc abans de Nadal, el 21 de desembre de l'any passat. Això no obstant, ha estat ara que ha sortit a la llum als mitjans suecs. Així mateix, segons els informes emergents, els netejadors van disparar una alarma de robatori a la llar de la mandatària sueca a Nacka, Estocolm, per error mentre treballaven.

Després de l'arribada de la policia, van detenir les dues netejadores que treballaven a la casa i van trobar que una d'elles, una dona, no només es trobava al país il·legalment sense un permís de residència vàlid, sinó que li havien rebutjat la residència i se li havia donat una ordre d'expulsió. A més, també tenia un antecedents penals, tal com informa el diari suec Expressen.

 
D'on és l'immigrant il·legal que neteja la llar de la primera ministra socialdemòcrata sueca?

Es diu que la dona és una jove nicaragüenca de 25 anys, la qual va ser rebutjada per residir a Suècia a la tardor del 2020, i que treballa il·legalment des de llavors mentre que la policia la buscava des d'aleshores.

A tot això, anteriorment havia estat condemnada per robatori l'any 2020 i un tribunal d'Estocolm l'havia condemnat amb suspensió de residència al país escandinau.

Tanmtaeix, Andersson va comentar l'assumpte a través del seu secretari de premsa i va dir a Expressen haver rescindit tots els contactes amb l'empresa de neteja contractada, sense assumir cap responsabilitat i tirant pilotes fora, doncs demana que les autoritats responsables arribin al fons i aclareixen què ha passat.

D'altra banda, el conseller delegat de l'empresa de neteja també ha parlat amb Expressen, des d'on ha afirmat que de vegades contracta personal de diferents empreses, tot i que es va negar a identificar quines empreses utilitza. Irònicament, la BBC recull les notes en què Andersson va proclamar un ferm combat contra l'economia il·legal, sent aquesta una important ambició del seu govern socialdemòcrata.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme