Suècia: Anas Khalifa, ex-predicador islamista, afirma que el salafisme és present a totes les mesquites sueques i que cada cop és més popular entre els musulmans joves

26 de setembre de 2021

Suècia: Anas Khalifa, ex-predicador islamista, afirma que el salafisme és present a totes les mesquites sueques i que cada cop és més popular entre els musulmans joves

Segons Anas Khalifa, després de ser durant molts anys el predicador islamista més influent de Suècia, ara diu que el salafisme és una doctrina medieval contra la democràcia liberal, la societat occidental i les dones

 
Redacció

Anas Khalifa, que havia estat predicador salafista durant uns vint anys, va ser un dels musulmans radicals més destacats del país escandinau, però finalment girar l'esquena a la ideologia fonamentalista islàmica. Tanmateix, afirma que el salafisme és present a totes les mesquites sueques i que cada cop és més popular entre els musulmans joves.

 
Qui ha estat Anas Khalifa i com veu Suècia actualment?

Segons l'ex-salafista Khalifa, el radicalisme islàmic ha esdevingut cada vegada més prevalent a la comunitat musulmana de Suècia. Així ho va dir a l'emissora SVT matisant que hi ha un salafista a totes les mesquites de Suècia.

A més, va afegir que són presents a les xarxes socials, amb centenars de milers de seguidors, i que probablement ell, Khalifa, és l'únic que no és un salafista i que té entre 60 i 70.000 seguidors. En aquest sentit, constata que els joves nascuts i crescuts a Suècia que han esdevingut musulmans s'han radicalitzat en el salafisme.

De fet, Khalifa sosté que els salafistes sovint també es comporten com a policia moral a les seves comunitats, dient als altres què fer. No en va, el 2018, el Partit Moderat de centre-dreta de Suècia va proposar criminalitzar qualsevol persona que actués d’aquesta manera, atès que els salafistes propaguen odi contra els no musulmans: cristians i jueus, bàsicament; a més, difonen forts prejudicis sobre altres grups i minories.

 
La vinculació salafista amb Estat Islàmic

Khalifa comparteix que anteriorment va conèixer personalment molts dels nacionals suecs que havien viatjat a l'Orient Mitjà per unir-se a l'organització terrorista islamista Estat Islàmic. Així mateix, l'expert suec en terrorisme Magnus Ranstorp va confirmar que els radicals musulmans continuaven reclutant i difonent la seva ideologia a Suècia.

En aquest sentit, Anas Khalifa, de 38 anys, resident a Göteborg, i després de ser durant molts anys el predicador islamista més influent de Suècia, va sortir del salafisme, la direcció radical de l'islam practicada a l'Aràbia Saudita, i que demana la gihad armada. Fruit de passar pàgina al totalitarisme islàmic, va dir a Expressen que el salafisme és una doctrina medieval contra la democràcia liberal, la societat occidental i les dones, i d'aquí la violència social que atesora el país escandinau.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme