Síria: la persecució i els assassinats comesos pels islamistes, han reduït un 66% la població cristiana al país

11 d'agost de 2021

Síria: la persecució i els assassinats comesos pels islamistes, han reduït un 66% la població cristiana al país

Tot i que la caiguda d’Estat Islàmic, la implicació del president turc, Recep Tayyip Erdogan, va establir vincles amb l’islamisme, el qual va ser autor del 60% dels atacs contra esglésies cristianes entre 2011 i 2019

 
Redacció

Des del 2014 i l’esclat de la guerra civil, els cristians han patit un genocidi indiscriminat per part d’Estat Islàmic que afecta tant a la població a Síria com a l’Iraq. De fet, segons denunciaven al mitjà kurd Rudaw els polítics sirians de fe cristiana el passat dilluns, 9 d'agost de 2021, i el partit polític cristià en actiu més antic del país, l’Organització Democràtica Assíria (ODA), la població cristiana s’ha reduït en gairebé un 66% a Síria, constatant una davallada del 10% de cristians el 2011 al dèbil 3% actual.

 
Atrocitats contra els sirians cristians

Malgrat l’assetjament de l’islamisme durant la Guerra Civil de Síria, en una violenta descàrrega d’atrocitats contra els drets humans on s’incloïa la crucifixió, l’esclavitud i les violacions massives entre d’altres, els cristians han refusat cedir al terror d’Estat Islàmic i abandonar les poblacions on històricament conviuen, com ara Qamishli, on van proliferar els cotxes-bomba i els assassinats selectius de sacerdots.

Amb tot, Barnabas Fund estima que almenys el 63% dels cristians han estat desplaçats per l’islamisme ―uns 700.000 del 1’1 milions de cristians de Síria.

 
Un nou imperi otomà islàmic

Tot i que la caiguda d’Estat Islàmic va relaxar la situació, la implicació del president turc, Recep Tayyip Erdogan, va establir vincles amb l’islamisme radical contra la influència dels kurds al país.

D'aquesta manera, l’any 2018 es va revelar que les forces de Turquia i combatents d’Estat Islàmic participaven en una neteja ètnica de cristians i minories del iazidisme.

Per ara, Erdogan segueix assetjant els cristians a Síria que, junt amb els aliats del dictador Bashar al-Assad, també foren corresponsables de més del 60% dels atacs contra esglésies cristianes entre el 2011 i el 2019.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme