Segon debat presidencial dels EUA: Trump destrossa Biden

25 d'octubre de 2020

Segon debat presidencial dels EUA: Trump destrossa Biden

Les enquestes de Tableau i Rasmussen Reports situen una victòria de Trump sobre Biden a Florida de dos i tres punts, respectivament

 
Redacció

Novament, i amb una compartida calma i organització majors respecte l’anterior picabaralla, la coherència i la serenitat de l’actual president dels EUA Donald Trump s’ha imposat sobre el vague i vacil·lant candidat demòcrata Joe Biden en el segon i últim debat presidencial —celebrat el dijous 22 d'octubre de 2020— de camí a les eleccions del 3 de novembre d'enguany.

Malgrat l’acotament temàtic de la Comissió de Debats Presidencials i les 30 interrupcions a Trump de la moderadora Kristen Welker envers les dues a Biden, la victòria del republicà palesa els reptes i la passió de la seva postulació el 2016 amb una sentència: contrarestar la “terrible feina” que van realitzar Joe Biden i Barack Obama al govern anterior.

 
La vacuna de Trump contra la paràlisi econòmica de Biden

Com a fets destacables, Trump, qui ha vençut el virus xinès personalment i en promet una vacuna les properes setmanes, ha atacat les ànsies de confinament de Biden. Al·legant que no tothom té prou recursos i diners com els que ha fet la família Biden a la Xina com per a “tancar-se en un soterrani com ho fa Joe Biden”.

Tanmateix, en l’àmbit mèdic, Trump desestima el pla mèdic “socialista” que pretenen Biden i Kamala Harris en una revisió de l’Obamacare. Així com l’anomenada Llei Heroes del Partit Demòcrata, que, segons Trump, no és més que una mesura per a “rescatar ciutats i Estats demòcrates mal administrats”.

 
Les contradiccions demòcrates

Quant a seguretat fronterera, mentre que Biden tracta d’atribuir a Trump els 545 menors immigrants sense pares a la frontera entre els EUA i Mèxic, l’actual president dels EUA recorda que fou l’administració Obama-Biden qui en va “construir les gàbies” que els retenen. Fet que Biden aprofita, sobtosament, per acusar de biaix Obama etzibant que ara és ell qui serà president.

Acusant Abraham Lincoln i Donald Trump de racistes, Biden es blinda del racisme emparant-se en la feina de la seva filla, una treballadora social en districtes afro-americans. Tot i així, i com va succeir en el debat anterior, el candidat qui titlla de “no negres” els afro-americans que voten Trump, és responsable d’una llei contra el crim del 1994 que va perjudicar la comunitat negra.

 

Lideratge

Joe Biden va assegurar “milions de feines d’energia sostenible” mentre va condemnar la indústria del petroli en demanar-ne l’eliminació.

Pel contrari, Trump va prometre tornar al punt previ a la “plaga de la Xina”. Quan, assegura, rebia felicitacions per part dels mateixos demòcrates sobre l’auge econòmic i la reducció a mínims històrics de l’atur entre afro-americans, dones i altres col·lectius.

 
Canvi de tendència a les enquestes fiables

Finalment, les enquestes situen una victòria Trump sobre Biden a Florida, de dos punts al Tableau (50% per Trump i 48% per Biden) i de tres al Rasmussen Reports (49% i 46%, respectivament). Un dels Estats dels EUA el triomf electoral dels quals ha catapultat històricament els candidats cap a la presidència.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 705 lectors

Meme