Sant Pol de Mar: un grup de MENA viola una menor d'edat a l'espai públic

27 d'agost de 2020

Sant Pol de Mar: un grup de MENA viola una menor d'edat a l'espai públic

Un dels joves presumptament va alterar la beguda de la noia amb drogues abans de dur-la a l’emboscada de la platja

 
Redacció

La matinada del passat divendres 21 d’agost de 2020, un grup de MENA va agredir sexualment una noia menor d’edat a la platja de Sant Pol de Mar mitjançant el mètode taharrush (assetjament col·lectiu), que consisteix en la perpetració d’una violació grupal a l’espai públic, pròpia de l'islamisme radical i patida per diverses periodistes durant la cobertura de la Primavera Àrab entre 2010 i 2011.

Segons una de les fonts testimonials, els fets van esdevenir-se quan la noia, accedint a acompanyar rere canyar un dels joves que presumptament va alterar-ne la beguda amb drogues, va ser sorpresa i violada per un grup de MENA, tal com sosté el confident, “amagats i confabulats amb el que va intimar amb ella”. La mateixa font apunta que alguns dels MENA havien vingut d’altres poblacions, fet pel qual els Mossos d’Esquadra estan pendents d’investigacions per localitzar i detenir els agressors.

 
Mesures legals

Quant al règim punitiu, l'article 179 del Codi Penal castiga l'agressió sexual quan aquesta consisteixi en "accés carnal per via vaginal, anal o bucal, o introducció de membres corporals o altres objectes per alguna de les dues primeres vies" amb la pena de "presó de sis a 12 anys", però que passaria a una pena de presó "de 12 a 15 anys", segons l'article 180, percebent que els fets s'hagin "comès per l'actuació conjunta de dues o més persones".

A més, pel que fa als abusos sexuals no consentits, afegint l'anul·lació de "la voluntat de la víctima mitjançant l'ús de fàrmacs, drogues o qualsevol altra substància natural o química idònia a tal efecte", sumant les descripcions de l'article 179, l'article 181.4 preveu "pena de presó de quatre a 10 anys". Recordant, per la situació dels MENA, que la Llei d'Estrangeria preveu a l'article 57 l'expulsió del territori en cas de "pena privativa de llibertat superior a un any".

 
Els ciutadans, indefensos

Malgrat que els familiars i els amics de la noia agredida sexualment no han volgut fer públics els fets, una font anònima ha contactat amb La Santa Espina per denunciar que “els ciutadans estem sols i només ens tenim a nosaltres mateixos per a protegir-nos”. Considerant que els fets “han de ser advertits perquè tots prenguin precaucions i s’acabi d’una vegada per totes la impunitat i protecció” de la que gaudeixen els MENA.

Sant Pol de Mar, amb un 12,3% d’immigració, pertany a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) d’Arenys de Mar, que segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya va reportar 30 casos d’abusos sexuals i 17 agressions sexuals durant l’any 2019.

 
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme