Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Vic: els Mossos desarticulen una banda criminal de marroquins, pakistanesos i espanyols per falsificar carnets de conduir

13 de maig de 2021

Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Vic: els Mossos desarticulen una banda criminal de marroquins, pakistanesos i espanyols per falsificar carnets de conduir

Constatant també individus amb antecedents penals entre els compradors, l'organització criminal, que hauria venut fins a 1.845 carnets falsos per entre 4.000 i 10.000 euros cadascun, estaria conformada per 11 persones

 
Redacció

Dimarts, 11 de maig de 2021, en una macro-operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional a Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Vic, va quedar desarticulada una xarxa de falsificació de carnets de conduir.

Segons les investigacions, l’autor de les falsificacions seria un informàtic de la DGT de Girona, el qual hauria falsificat i venut fins a 1.845 carnets falsos per entre 4.000 i 10.000 euros cadascun.

 
Qui comprava els carnets de conduir falsos?

A partir de la informació recollida al llarg de l’anomenat cas Loki, els principals compradors eren immigrants de nacionalitat xinesa, pakistanesa i marroquina, constatant alguns compradors de nacionalitat espanyola i també individus amb antecedents penals.

 
Qui hi ha darrera de l'organització criminal?

Quant als cervells rere l’estafa, a banda de l’informàtic que tenia accés a informació privilegiada, hi hauria almenys 11 caps de l’organització criminal, de nacionalitats marroquina, pakistanesa i espanyola, a més d'individus d’ètnia gitana.

 
Quants implicats hi ha?

De moment, i mentre es determina si part dels compradors romanen a Catalunya o han marxat, els agents ja han detingut més de 400 del total de 900 implicats que estima l’operació.

Pel que fa als delictes que han impulsat les detencions, tot havent detectat fins a quatre esglaons de l’entramat criminal, es classifiquen en organització criminal –delicte castigat amb pena de presó de 3 a 6 anys, segons l'article 570 bis. del Codi Penal–, suborn –sota pena de presó de 6 mesos a 1 any segons l'article 425– estafa –en funció del grau de gravetat, regulada pels articles 438 i 307–, blanqueig de capitals –sota pena de presó de 6 mesos a 2 anys, segons l'article 298– i falsedat documental –amb penes de presó de 3 a 6 anys segons l'article 390 del Codi Penal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme