Sant Boi de Llobregat: detinguts un home i una dona, de nacionalitat colombiana, de 29 i 20 anys per robatoris amb força a Santa Maria de Palautordera, Cànoves i Samalús, Molins de Rei, La Palma de Cervelló i Sant Cugat del Vallès

14 de gener de 2022

Sant Boi de Llobregat: detinguts un home i una dona, de nacionalitat colombiana, de 29 i 20 anys per robatoris amb força a Santa Maria de Palautordera, Cànoves i Samalús, Molins de Rei, La Palma de Cervelló i Sant Cugat del Vallès

Els investigadors han determinat que es tracta d’un grup organitzat itinerant especialitzat enrobatoris amb força interior de domicili, mentre que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions

 
Redacció

El dimarts de la setmana passada, 4 de gener de 2022, a Sant Boi de Llobregat, van ser detinguts un home i una dona, de nacionalitat colombiana, de 29 i 20 anys per robatoris amb força a Santa Maria de Palautordera, Cànoves i Samalús, Molins de Rei, La Palma de Cervelló i Sant Cugat del Vallès.

 
D'on són els lladres?

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), conjuntament amb les unitats d’investigació de Granollers i Sant Feliu de Llobregat van detenir el passat 29 de desembre, un home i una dona, de nacionalitat colombiana, de 29 i 20 anys i veïns de Cardedeu, com a presumptes autors de cinc robatoris amb força en domicili a diverses poblacions de Catalunya.

La investigació es va iniciar a principis del mes de desembre de 2021 quan els investigadors van tenir coneixement d’un robatori amb força en un domicili del municipi de Santa Maria de Palautordera. Pocs dies després, concretament el 7 de desembre, es va produir una temptativa de robatori a Molins de Rei i l'endemà, un altre robatori a la Palma de Cervelló. Dos dies després, el 9 de desembre, van fer una altra temptativa en un domicili a la població de Cànoves i Samalús i, pels indicis trobats, els investigadors van poder relacionar els fets investigats i van determinar que es tractava d’un grup organitzat itinerant especialitzat enrobatoris amb força interior de domicili.

Posteriorment, el 17 de desembre, els mateixos autors van intentar forçar la finestra d’un domicili a Sant Cugat del Vallès, però van ser sorpresos per la resident del domicili i van fugir sense cometre el fet delictiu.

També en aquest cas, els investigadors van recavar més indicis i proves que els va permetre acotar la identitat dels lladres i creuar-les amb les obtingudes, el mateix dia 17, per la Policia Local de Castelldefels quan els quatre ocupants d’un turisme van intentar fugir d’un control de prevenció de robatoris amb força que s’havia establert en una de les vies principals de la ciutat.

Finalment, el 29 de desembre els investigadors de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) i agents de la Unitat d’Investigació de Granollers van detenir dos dels quatre membres del grup a Sant Boi de Llobregat com a presumptes autors de cinc robatoris amb força en domicili a diverses poblacions de Catalunya. Durant l’escorcoll del vehicle en què es movien els lladres, els investigadors van localitzar amagades eines que empraven per forçar portes i finestres dels habitatges que forçaven.

 
Mesures penals

Els dos arrestats van passar a disposició del jutjat de Sant Boi de Llobregat i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme