Sant Adrià de Besòs: una persona ferida després d'un tiroteig a La Mina entre dos clans d'ètnia gitana

9 de setembre de 2021

Sant Adrià de Besòs: una persona ferida després d'un tiroteig a La Mina entre dos clans d'ètnia gitana

L'alcaldessa Filo Cañete (PSC) ha condemnat els fets i ha reclamat una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena (ERC), i el secretari general d’Interior, Oriol Amorós (ERC), per acabar amb la violència a la zona

 
Redacció

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació després que una persona ferida després d'un tiroteig a La Mina entre dos clans d'ètnia gitana. El tiroteig es va produir la nit de dimarts passat, 7 de setembre de 2021, a una de les barriades de Sant Adrià de Besòs.

 
Quin és el mòbil de l'incident?

Segons fonts policials, a tres quarts de nou de la nit es van sentir trets a la zona de La Mina. Tan bon punt s’hi va personar la policia, es va comprovar que hi havia una persona ferida, la qual va ser ràpidament traslladada a l’Hospital del Mar de Barcelona. Afortunadament, la seva vida no està sota perill.

L’incident ha estat fruit d’una trifulga entre dos clans familiars d'ètnia gitana. Així mateix, l’alcaldessa Filo Cañete (PSC) ha condemnat els fets a través d’un missatge a les xarxes socials i ha reclamat una reunió urgent amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena (ERC), i el secretari general d’Interior, Oriol Amorós (ERC), per analitzar per què s'estan vivint últimament situacions de violència a la zona.

 
Sant Adrià de Besòs, pol d'atracció de la violència gitana

El juliol de 2020, van ingressar a presó els màxims responsables d'un dels clans familiars que realitzava un ampli ventall de delictes violents. L’operatiu policial va permetre detenir 28 persones, entre les quals es trobaven els principals líders de l’entramat criminal. L’organització assentada a Sant Adrià de Besòs tenia com a marcat objectiu controlar i sotmetre qualsevol grup rival de la zon. I tot i que els membres del clan no tenien cap activitat lícita remunerada, tenien a nom seu gran quantitat de béns immobiliaris; a més, a l’operatiu es van intervenir més de 200.000 euros en joies, diners i vehicles.

A tot això, el proppassat juny d'enguany, es va desmantellar una organització criminals dels dos clans familiars gitanos enfrontats, els quals es dedicaven al tràfic de cocaïna, marihuana i armes.

 
Mesures penals

L'homicidi es pot cometre en grau de temptativa acabada i inacabada. No obstant això, aquesta figura penal ha estat objecte de polèmica, ja que a la pràctica pot resultar complicat diferenciar entre un homicidi intentat i unes lesions consumades.

A tot això, cal diferenciar tant l'homicidi com l'assassinat: ambdós són delictes contra la vida humana que es produeixen quan una persona mata a una altra. No obstant això, són dos delictes diferents, ja que l'assassinat comporta una major intensitat criminal; és a dir, quan es produeix amb traïdoria, acarnissament o mitjançant preu, recompensa o promesa.

És a dir, hi ha temptativa quan el subjecte dóna principi a l'execució del delicte (article 16 del Codi Penal) directament per fets exteriors, practicant tots o part dels actes que objectivament haurien de produir el resultat, i no obstant això aquest no es produeix per causes independents de la voluntat de l'autor.

Per tant, no quedaran exempts de responsabilitat penal els autors del tiroteig, atès que voluntàriament els clans gitanos no van voler evitar la consumació del delicte: ans el contrari, pretenien matar o causar la mort d'un altre individu i en contra de la seva voluntat. L'homicidi es regula en l'article 138 i següents del Codi Penal , sent l'article 142 del CP l'encarregat de definir l'homicidi imprudent greu.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme