Salt: una persona gran és víctima d'un linxament multitudinari d’immigrants magrebins

28 d'agost de 2021

Salt: una persona gran és víctima d'un linxament multitudinari d’immigrants magrebins

L’home gran ha estat apallissat a plena llum del dia, increpant-lo i colpejant-lo brutalment, amb cops de puny, bastonades i puntades de peu, per una multitud desbocada d'immigrants d'origen magrebí

 
Redacció

Aquest cap de setmana, un veí de Salt ha estat linxat per un grup d’immigrants d’origen magrebí en el Carrer Major. Després d’una trifulca verbal al mig de la via pública, els assaltants l’han empès contra una vorera, fent-lo caure, i l’han atacat en grup. Li han clavat cops de puny, bastonades i puntades de peu i l’han deixat estès a terra, ferit.

 
Origen dels agressors

Els atacants eren d’origen magrebí. Dels 31.362 habitants registrats a Salt, 12.246 són immigrants. Un 39% de la població de Salt és immigrant, segons les dades de l’Idescat.

 
Mesures penals

Tal com indica el Mapa Delinqüencial, centrant les dades a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Gironès i Pla de l’Estany, on s’ubica Salt, el delicte de lesions ha augmentat en els primers tres mesos de l’any, arribant fins als 70 casos registrats.

El delicte de lesions està penat amb condemnes de presó de tres mesos a tres anys, o bé multes per compensació econòmica de sis a dotze mesos (article 147).

 
Salt demana més Mossos

El passat divendres, 27 d’agost de 2021, hi ha hagut una reunió per demanar que s’ampliï el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Salt, comissaria que també opera a Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix. En aquest sentit, es tracta d’una petició conjunta al Departament d’Interior.

Els alcaldes consideren que tenen agents insuficients per cobrir una població de més de 43.000 habitants. Al seu torn, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), s’ha reunit aquesta setmana amb el nou director territorial d’Interior a Girona, Jordi Martinoy (ERC), per aconseguir una zona més segura malgrat la manca de recursos actual.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme