Salt, Girona i Figueres: els municipis del Gironès i l'Alt Empordà on la policia s'ha vist obligada a actuar més cops contra les okupacions

16 d'agost de 2022

Salt, Girona i Figueres: els municipis del Gironès i l'Alt Empordà on la policia s'ha vist obligada a actuar més cops contra les okupacions

Per tal d'erradicar les molèsties als veïns que provoquen els okupes, les policies locals gironines reclamen adaptar la llei perquè, en aquests casos, desallotjar-los i recuperar la propietat privada sigui més àgil

 
Redacció

A mes d'agost d'enguany, 2022, Salt, Girona i Figueres són els municipis del Gironès i l'Alt Empordà on la policia s'ha vist obligada a actuar més cops contra les okupacions.

 
L'okupació, la xacra social contra la propietat privada

Tal com avançava ahir, 15 d'agost de 2022, El Gerió Digital, els Mossos d'Esquadra fan cada any 1.900 actuacions policials de mitjana per problemes amb ocupacions a les comarques gironines. La llista inclou des de molèsties per sorolls i discussions fins a delictes comesos per ocupes conflictius, com ara robatoris, amenaces a veïns o tràfic de drogues.

En aquest sentit, les ciutats de Salt, Girona i Figueres són els municipis on la policia s'ha vist obligada a actuar més, però també criden l'atenció pobles de la comarca de la Selva —com Maçanet o Vidreres— que fa temps que pateixen la problemàtica a les seves urbanitzacions. Per combatre les okupacions vinculades a la delinqüència, i també aquelles que dia sí dia també provoquen molèsties als veïns, les policies locals gironines reclamen adaptar la llei perquè, en aquests casos, desallotjar-los i recuperar la propietat privada sigui més àgil.

 
L'okupació a les comarques gironines en dades

Segons dades facilitades pel Departament d'Interior, durant el 2021 es van denunciar 1.058 okupacions arreu de les comarques gironines. És a dir, gairebé tres al dia de mitjana. En comparació amb el 2020, un any marcat per l'esclat de la pandèmia del virus xinès, la xifra és més baixa (1.206) però sí que ha anat en augment en relació amb el 2019 (quan a la demarcació es van denunciar 964 ocupacions).

Si s'analitzen les dades per comarques, durant l'any passat aquella que va concentrar més denúncies per okupacions és la Selva (396), seguida pel Gironès (303) i, ja a molta més distància, el Baix Empordà (155). I si es posa el focus damunt dels municipis, aquells que encapçalen el llistat són Salt (134), Girona (132), Lloret de Mar (77) i Figueres (71).

Si el global es desglossa per comarques, aquelles que durant l'any passat han concentrat més actuacions policials són el Gironès (564), la Selva (532), l'Alt Empordà (400) i el Baix Empordà (278). I per municipis, el que encapçala l'estadística és Salt (266 intervencions), seguit de Girona (230), Figueres (190) i Lloret de Mar (99).
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme