Salt: detinguts dos immigrants colombians de 34 i 49 anys per conducció temerària i tenir cinc quilos de marihuana i una pistola al cotxe

21 d'octubre de 2021

Salt: detinguts dos immigrants colombians de 34 i 49 anys per conducció temerària i tenir cinc quilos de marihuana i una pistola al cotxe

Els arrestats són dos individus de 34 i 49 anys, de nacionalitat colombiana i residents a Roses i Girona, se'ls acusa de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de tinença il·lícita d’armes

 
Redacció

Tal com avançava el Diari de Girona, el 15 d'octubre de 2021, van ser detinguts dos immigrants colombians de 34 i 49 anys per conducció temerària i tenir cinc quilos de marihuana i una pistola al cotxe.

 
Qui són? Com han succeït els fets?

Els arrestats són dos individus de 34 i 49 anys, de nacionalitat colombiana i residents a Roses i Girona. Se'ls acusa de ser presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra els van detenir a Salt perquè a més de conduir temeràriament, transportaven cinc quilos de cabdells de marihuana al cotxe, i, durant l'escorcoll, també els van intervenir una pistola municionada amb 12 projectils.

Els fets van succeir el dia 15 d’octubre al migdia quan gràcies a la col·laboració ciutadana, una patrulla que estava fent tasques preventives a la C-66 a Celrà, va tenir coneixement que dos vehicles circulaven de manera temerària sense respectar les distàncies de seguretat amb la resta d’usuaris.


Immediatament, es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar un dels vehicles a la localitat de Salt.


Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 16 d’octubre d'enguany a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Mesures penals

Els delictes contra la salut pública són imputats per provocardanys a la salut col·lectiva i, per tant, afecten negativament el benestar general. Axí mateix, segons l'article 368 del Codi Penal, els que executin actes de cultiu, elaboració o tràfic, o d'una altra manera promoguin, afavoreixin o facilitin el consum il·legal de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques, o les posseeixin amb aquells fins, seran castigats amb les penes de presó de tres a sis anys i multa de fins i tot el triple del valor de la droga objecte de delicte si es tracta de substàncies o productes que causin greu dany a la salut, i de presó d'un a tres anys i multa del doble en els altres casos.D'altra banda, la tinença il·lícita d'armes és una conducta que es castiga com a delicte a l'article 563 del Codi Penal. Tanmateix, aquest delicte s'inclou en el capítol V de l'títol XXII de el Llibre II (articles 563 a 570 al CP). A tot això, el delicte es castiga amb la pena de presó d'un a tres anys la tinença d'armes prohibides i la d'aquelles que siguin resultat de la modificació substancial de les característiques de fabricació d'armes reglamentades.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme