Rússia: Ramzan Kadyrov, president de Txetxènia, de majoria musulmana, diu que ajudarà Putin a invair Ucraïna

7 de març de 2022

Rússia: Ramzan Kadyrov, president de Txetxènia, de majoria musulmana, diu que ajudarà Putin a invair Ucraïna

Aquestes declaracions del líder txetxè han estat percebudes per alguns ucraïnesos com un intent d'excitar els temors sobre què podrien ser capaços dels invasors islamistes txetxens a Ucraïna

 
Redacció

Fruit de la invasió russa en sol ucraïnès, Ramzan Kadyrov, president de Txexènia, de majoria musulmana, diu que ajudarà Putin a invair Ucraïna.

 
Islamistes txetxens cap a Ucraïna

Kadyrov, que ha regnat com a cap de la República Txetxena a la Federació de Rússia des del 2007, va afirmar durant una retransmissió en directe que vol protegir el poble ucraïnès dels incrèduls a l'islam.

En aquest sentit, Kadyrov ha mostrat impunitat islamista en la retòrica afirmant que restablirà l'ordre a Ucraïna perquè és una llàstima per les noies ucraïneses tan boniques que hi ha, sobretot a Kharkov.

 
La fúria de la violència islamista

D'altra banda, des d'Ucraïna, aquestes declaracions del líder txetxè han estat percebudes per alguns com un intent d'excitar els temors sobre què podrien ser capaços dels invasors islamistes txetxens al país, ja que des del govern de Zelesnky s'ha advertit a la població —com a guerra psicològica— de la brutalitat txetxena que s'albira.

Ja siguin aquests esforços per utilitzar les pors de la gent als txetxens, un poble majoritàriament musulmà que es va embarcar en una insurrecció gihadista contra Moscou sota Boris Eltsin a mitjans dels anys 90 i fins i tot va envair la veïna província russa de Daguestan el 1999, i en última instància ser aixafat per Vladimir Putin amb l'ajuda de Kadyrov i el seu difunt pare, s'aterroritza els ucraïnesos perquè se sotmetin o bé s'endurirà la determinació invasora.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme