Rússia: el muftí de la República de Txetxènia fa costat a la invasió russa ordenada pel president rus Vladimir Putin, dient que els invasors segueixen 'el camí d'Al·là'

28 de febrer de 2022

Rússia: el muftí de la República de Txetxènia fa costat a la invasió russa ordenada pel president rus Vladimir Putin, dient que els invasors segueixen 'el camí d'Al·là'

D'altra banda, uns 30 milions de musulmans viuen a Rússia, mentre que l'islam és una religió oficial; per això el muftí txetxè ha beneït els islamistes txetxens perquè segueixin 'el camí d'Al·là' en un país occidental com és Ucraïna

 
Redacció

Dissabte passat, 26 de febrer de 2022, el muftí de la República de Txetxènia ha donat suport a la invasió d'Ucraïna per part del president rus Vladimir Putin, amb el suport del líder txetxè Ramzan Kadyrov, dient que els invasors segueixen 'el camí d'Al·là'.

 
Els equilibris interns de Putin a dins de la Federació Russa

A tot això, Kadyrov, un islamista que va lluitar en una insurrecció gihadista contra la Federació Russa a mitjans dels anys 90, però que va ajudar a aixafar una insurrecció més àmplia el 1999, després que finalment el seu pare es convertís en el líder indiscutible de Txetxènia sota el patrocini del president Putin, va presumir recentment de poder reunir 70.000 combatents islamistes txetxens per ajudar Rússia a l'ofensiva contra Ucraïna.

En aquest sentit, després d'una concentració de 12.000 combatents a la capital regional de Grozni, el líder txetxè va anunciar que les forces txetxenes eren efectivament a Ucraïna, compartint un vídeo que, segons afirmava, mostrava alguns dels seus soldats islamistes tirant la bandera ucraïnesa i aixecant-ne una de rus al seu lloc a Ucraïna.

 
L'islamisme es cobrarà el favor a Putin

El muftí de la República Txetxena, Salah Mezhiev, ha ofert suport religiós islamista a l'ofensiva russa contra Ucraïna, afirmant que el sistema islamista del súbdit federal rus podria col·lapsar-se juntament amb Rússia pròpiament dita si la democràcia i la sobirania d'Ucraïna arrelen malgrat la invasió.

D'altra banda, uns 30 milions de musulmans viuen a Rússia, mentre que l'islam és una religió oficialment respectada en aquest país. Així mateix, a nivell legislatiu, està prohibit insultar el profeta Mahoma i l'Alcorà, tal com relata Mezhiev.

A tot això, a efectes de fomentar l'islam radical en sòl rus tant com es pugui, el muftí txetxè ha beneït els islamistes txetxens perquè segueixin 'el camí d'Al·là' en un país occidental com és Ucraïna.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme