Rufián (ERC) ajuda a aprovar la falsa immersió lingüística de la Llei Celaá: no es compleix a Catalunya

20 de novembre de 2020

Rufián (ERC) ajuda a aprovar la falsa immersió lingüística de la Llei Celaá: no es compleix a Catalunya

Una aliança espanyola d'esquerres per a derogar la Llei Wert, en què ERC es ven com a defensora del català quan fa el contrari formant part del govern de la Generalitat

 
Redacció

Procurant bastir l’estratègia d’acontentar falsament els catalans, ERC continua venent fum amb la immersió lingüística que, asseguren, es blinda gràcies a la Llei Celaá impulsada junt amb el PSOE i Unides Podem.

Això no obstant, l’únic que implica aquest canvi, a banda de lleugeres modificacions, és un retorn a la prèvia de la Llei Wert, jugada amb què ERC pretén cobrar a Madrid el que no defensa a Catalunya.

 
Anem a pams: llegim la lletra petita

Bàsicament, ERC juga amb la nomenclatura per situar el català, l’euskera i el galego al mateix nivell vehicular que el castellà. És a dir, en matèria lingüística, sols s’estipula el dret de l’alumne a escollir la llengua; fet que, si bé sostreu el castellà del podi, només l’anivella amb la resta de llengües sobre el paper.

Una idea falsa d’immersió lingüística en un entorn on el català forma part d’un lamentable 14,6% de les converses al pati de l’escola, segons l’informe del 2019 de Plataforma per la Llengua. Una xifra que fa perillar encara més l’ús habitual del català, que tan sols abasta el 36,1% i prossegueix en clara davallada.


Què pretén exactament ERC?

La jugada, en efecte, fa de la llengua catalana un ham perquè els catalans justifiquin la presència d’ERC a Madrid, quan l’actual Llei 7/1983, de 18 d’abril, de Normalització Lingüística a Catalunya roman sense complir-se. Especialment, perquè la llei d’immersió lingüística establia ja la “competència plena sobre l’ensenyament (art. 15)” per “acció de la Generalitat”. Un deure —i queda palès— desobeït Govern rere Govern.

Tanmateix, el bloc d’esquerres del Congrés dels Diputats, amb Gabriel Rufián i Montse Bassa per ERC per una banda, amb Adriana Lastra i Luz Martínez pel PSOE per l'altra i amb Pablo Iglesias per Unides Podem especialment, i també Más País, Compromís i Nueva Canarias, no ha estat més que una aliança espanyola per a derogar la Llei Wert i tornar subtilment a l’educació de Zapatero. Un intent de fomentar la cohesió del bloc de la investidura de Pedro Sánchez i abonar el terreny per aprovar pròximament tots els projectes legislatius del govern sociocomunista del govern de l'Estat espanyol.

En altres paraules, la LOMLOE, o Llei Celaá, tan sols atorga a Catalunya una garantia de competències en l’àmbit educatiu que palesa l’objectiu de sempre d’ERC: reforçar l’autonomisme en una total i indiscriminada subordinació a l’Estat espanyol, i que utilitza la causa catalana com a avantsala per obtenir l'anhelada hegemonia política a Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme