Roses (Alt Empordà): més de 200 immigrants il·legals africans emmagatzemen articles de venda il·legal al passeig de Santa Margarida en pisos okupats

10 d'agost de 2021

Roses (Alt Empordà): més de 200 immigrants il·legals africans emmagatzemen articles de venda il·legal al passeig de Santa Margarida en pisos okupats

Mentre la conselleria d'Interior abandona la Policia Local de Roses en considerar que la tasca és merament municipal, els manters comporten pèrdues econòmiques als comerciants de la zona

 
Redacció

Enguany, i malgrat no assolir la xifra del 2019 que se situava en més de mig miler, es constata que hi ha més de 200 immigrants d’origen africà exercint de manters il·legals al passeig de Santa Margarida de Roses (Alt Empordà), municipi amb un 30% d’immigració segons l’Idescat.

 
Pèrdues econòmiques pels comerciants

Com bé denunciava l’Associació de Comerç de Santa Margarida al Diari de Girona, un fet que comporta pèrdues econòmiques als comerciants de la zona i incrementa els riscos de contagi de Covid-19, atès que molts dels manters refusen dur mascareta quan interactuen amb turistes i vianants.

 
Modus operandi dels delinqüents

Tanmateix, i segons relata al mitjà gironí l’alcalde del municipi, Joan Plana (ERC), la situació és molt més complexa en comparació amb els anys anteriors. Especialment, perquè els manters enguany fan servir pisos llogats a okupes per desar la mercaderia il·legal, en comptes d’emprar les furgonetes on abans emmagatzemaven els productes.

Aquest fet en complica la intervenció, atès que la policia requereix d’una ordre judicial per interferir. Alhora, sense el suport dels Mossos d’Esquadra en considerar, per part d’Interior, que l’afer és competència de la Policia Local vers l’incompliment de les ordenances municipals.

 
Augment de l'okupació

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de l’Alt Empordà – Roses va experimentar un increment del 127% dels casos d’okupació entre els primers trimestres del 2020 i enguany ―passant d’11 a 25 casos registrats―, tot recordant que l’augment va ser del 58% entre el 2018 i el 2019 ―de 67 a 106.

D'aquesta manera, s'han reduït en tan sols menys d’un 2% el 2020 amb 104 casos d’okupació registrats a la zona i, principalment, a causa de les restriccions imposades durant la pandèmia del virus xinès.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme