Romania: el senat romanès aprova la llei per aturar l'adoctrinament a les escoles per frenar la propaganda transgènere de l'extrema esquerra

3 de maig de 2022

Romania: el senat romanès aprova la llei per aturar l'adoctrinament a les escoles per frenar la propaganda transgènere de l'extrema esquerra

Aquesta llei conservadora protegeix els nens menors d'edat d'estar exposats a classes d'educació sexual on se'ls insta a provar l'homosexualitat i se'ls expliquen els beneficis adoctrinats de canviar de gènere

 
Redacció

El passat divendres, 29 d'abril de 2022, a Romania, el senat romanès va aprovar la llei per aturar l'adoctrinament a les escoles per frenar la propaganda transgènere de l'extema esquerra.

 
Prou propaganda marxista de l'extrema esquerra

El Senat de Romania va aprovar un projecte que prohibeix l'anomenada propaganda LGBTI+ a les escoles, emulant lleis similars a les aprovades per Hongria, Polònia i l'Estat de Florida (EUA) en els últims anys. La llei encara ha de passar per la cambra baixa, però s'espera que el govern faci valer la majoria i l'aprovi.

Aquesta llei no vulnera cap dret. Al contrari, protegeix els nens menors d'edat d'estar exposats a classes d'educació sexual on se'ls insta a provar l'homosexualitat i se'ls expliquen els beneficis adoctrinats de canviar de gènere, segons van denunciar les autoritats de la UDMR, partit d'ètnia hongaresa que va presentar la legislació.

 
Romania, avui, en context

En aquest sentit, la societat romanesa és força conservadora, però havia despenalitzat l'homosexualitat recentment el 2001; dècades més tard que la resta de la Unió Europea. Això no obstant, encara prohibeix el matrimoni per a parelles del mateix sexe.

Amb tot, en els darrers anys, tanmateix, es va aixecar una prohibició a la carrera d'estudis d'identitat de gènere a les universitats del país, i es va impulsar aquests estudis a entrar a les classes d'educació sexual a les escoles.

De totes maneres, del 2019 ençà governa a Romania el conservador Partit Liberal Nacional. Al seu torn, el primer ministre romanès, Nicolae Ciucă, va dir que aquesta llei no té res a veure amb els arguments que els seus detractors han declarat i que Hongria és 'un model a seguir'.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme