Roger San Millán (SI) replica a Jordi Cañas (C's) al Catalunya Opina (8tv): no pot ser que per exercir els nostres drets lingüístics en català a Catalunya ens n'haguem d'anar a Andorra

28 de novembre de 2021

Roger San Millán (SI) replica a Jordi Cañas (C's) al Catalunya Opina (8tv): no pot ser que per exercir els nostres drets lingüístics en català a Catalunya ens n'haguem d'anar a Andorra

Cañas (C's) ha cridat que els catalans que vulguin parlar en català que marxin del seu país i se'n vagin a Andorra, on el català és oficial com a llengua única, i San Millán (SI) li ha dit que és un poca-solta per dir aquesta bestiesa

 
Redacció

El passat dijous, 25 de novembre de 2021, Roger San Millán (SI) va replicar a Jordi Cañas (C's) al Catalunya Opina (8tv) que no pot ser que per exercir els nostres drets lingüístics en català a Catalunya ens n'haguem d'anar a Andorra perquè és l'únic Estat independent on és oficial la llengua catalana.

 
Aturar els peus a l'unionisme

La croada espanyola contra el català continua en marxa, ara més a efectes de l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem espanyol exigint el 25% de les classes en castellà a l'escola catalana. Així mateix, Cañas (C's) demana imposar el castellà a Catalunya quan el català és la llengua pròpia dels catalans i minoritzada a Catalunya.

Per això, tal com indica Adrià Alsina (ex-Primàries i ANC), aquesta imposició judicial xoca diametralment amb el fet que la majoria dels catalans senten la llengua pròpia com la llengua vehicular entre catalans, i que no aniran a un altre territori en què emprar-la.

Aleshores, Cañas (C's) ha cridat que els catalans que vulguin parlar en català que marxin del seu país i se'n vagin a Andorra, on el català és oficial com a llengua única.

En aquest sentit, l'actual portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència, Roger San Millán (SI), ha demanat a Cañas (C's) que deixés de dir bestieses en directe al Catalunya Opina, el programa del vespre dirigit per Carlos Fuentes (8tv). Tanmateix, l'eurodiputat unionista espanyol ha acabat abandonant el plató al·legant que se l'ha insultat perquè San Millán (SI) li ha dit poca-solta en al·lusió a la bestiesa esmentada.

Amb tot, la definició de «poca-solta» és la persona que actua sense seny i sense reflexionar, i que no té formalitat en res. Clarament, no constitueix cap insult.

 
Desprotecció dels docents per la Generalitat de Pere Aragonès (ERC)

D'altra banda, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray (ERC), ha demanat per carta als directors dels centres educatius catalans que no canviïn el seu projecte lingüístic docent, al·legant que el govern dirigit per Pere Aragonès (ERC) vol que continuïn treballant exactament com fins ara i sense concretar com se'ls protegirà.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme