Roda de Berà (Tarragonès): la policia local evita dues okupacions en un dia

19 de maig de 2022

Roda de Berà (Tarragonès): la policia local evita dues okupacions en un dia

Gràcies a la col·laboració veïnal, els okupants no van tenir temps d'establir l'okupació i els agents policials van poder procedir a desokupar l'habitatge

 
Redacció

Dijous passat, 12 de maig de 2022, a Roda de Berà (Tarragonès), la policia local va evitar dues okupacions en un dia.

 
Crònica de l'okupació evitada

Durant la nit de dijous de la setmana passada, els agents policials van evitar l'okupació de dos immobles diferents, un ubicat a La Martorella i l'altre en el barri de Berà.

Al voltant de les vuit, un avís d'un veí en què comunicava als agents l'okupació d'un immoble per part de dos individus. La patrulla s'hi va desplaçar i va identificar els dos okupants, comprovant que efectivament es tractava d'un intent d'okupació.

Gràcies a la col·laboració veïnal, els okupants no van tenir temps d'establir l'okupació i els agents policials van poder procedir a desokupar l'habitatge. Es tracta d'una casa que fa prop de dos mesos havia estat desokupada judicialment i ara tornaven a intentar okupar-la.

Més tard, a les onze de la nit, es va rebre un avís d'una altra veïna sobre la presència d'individus sospitosos en un carrer del barri de Berà. La patrulla del torn de nit va acudir ràpidament i van localitzar quatre persones, veïns de Terrassa, que portaven al cotxe eines que s'utilitzen normalment per a l'okupació d'habitatges. Es va comprovar que no havien aconseguit okupar a l'habitatge, motiu pel qual els agents policials van intervenir les eines de forma preventiva.

En tots dos casos s'ha donat avís a les propietats perquè compleixin la seva obligació d'assegurar els habitatges perquè no siguin okupats.

 
Dades de les okupacions a Roda de Berà


Durant tot el 2021, els agents policials van aconseguir que en 94 ocasions, el 72% dels casos, les okupacions no aconseguissin el seu objectiu. Des de la Policia Local es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per poder actuar a temps i que els presumptes autors de l'okupació no puguin okupar finalment els immobles.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme