Ricard Ustrell (‘Planta Baixa’) justifica encara més castellà a TV3

23 de setembre de 2020

Ricard Ustrell (‘Planta Baixa’) justifica encara més castellà a TV3

Es propaga la teoria anti-catalana que el foment del castellà genera audiència a TV3, obviant d'aquesta manera la desprotecció del català i el menyspreu als catalanoparlants

 
Redacció

Ahir, 22 de setembre de 2020, Ricard Ustrell, de co-director de Planta Baixa, ve enviar el periodista Xavi Canalias al Servei de Subtitulació de TV3 durant un petit reportatge sobre la castellanització de la cadena.

Ustrell va afirmar que, en aquest departament, mancat de tota mena de sistema de traducció simultània, el contingut en castellà no se subtitula en català. Així, segons Marta Capdevila, coordinadora de l’equip de subtitulació de la televisió pública catalana, “perquè una persona oient és capaç d’entendre les dues llengües i una persona sorda, també”.

A més, Ustrell ha justificat la intervenció del periodista de La Vanguardia, Víctor Amela, qui ha propagat la teoria anti-catalana que el foment del castellà genera audiència a TV3, obviant d'aquesta manera —per complet i a consciència— la desprotecció del català i els menyspreu als catalanoparlants, tractant-se de la televisió planificada per la vitalització i promoció de la llengua catalana. No en va, la Plataforma per la Llengua ha piulat en defensa del català i retratant Ustrell i Amela.

 
Històric de castellanització

Durant el decurs del mateix programa, el periodista Jordi Asturgó va exposar diversos casos de la subordinació lingüística de TV3 al castellà. Prenent com a exemple FAQS, que ja l’any 2018, durant una entrevista amb l’ex-alcalde de Medellín, Sergio Fajardo, qui va exigir que es formulés “en espanyol” i, sota l’empara de la convidada Ada Colau, la presentadora Laura Rosel va accedir.

Lamentablement, la progressiva castellanització del canal televisiu continua deixant un rastre d’exemples que, en alguns casos, com el de les burles de Cristina Puig, de FAQS precisament, envers la correcció lingüística del filòleg Josep Maria Virgili, desprestigien TV3 i s’oposen al seu suposat compromís amb la llengua i la cultura catalanes.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme