Ricard Ustrell ('Planta Baixa'): castellanització de TV3 segons Grup Koiné

19 de setembre de 2020

Ricard Ustrell ('Planta Baixa'): castellanització de TV3 segons Grup Koiné

'Planta Baixa', el programa conduït per Ricard Ustrell, convida una neurobiòloga que fa trenta anys que viu a Catalunya i que no enraona en català

 
Redacció

Dimecres 18 de setembre de 2020, el Grup Koiné, un grup d’estudi sociolingüístic, revifador i impulsor del català sorgit el 2014 i al qual pertany el filòleg Josep Maria Virgili, va criticar la progressiva castellanització de TV3 en una piulada a Twitter. Concretament, el grup va arremetre contra Planta Baixa, el  programa conduït per Ricard Ustrell, i en què analitzant quant al cervell, en lloc de convidar algú de les “piles d’especialistes que ho farien en català”, van convidar una neurobiòloga castellanoparlant.

Es tracta de Mara Dierssen, investigadora nascuda a Cantàbria que, malgrat haver viscut a Catalunya des dels ’90, “no li rota de parlar català”, com assenyala Koiné. Un fet, i més aviat un missatge per part de la televisió pública catalana, que segons l'associació fa entendre “que el català no té capacitat per a ser llengua vehicular de la comunicació científica”.

Especialment, tenint “en consideració el paper d’exemplaritat” que té, o hauria de tenir, la televisió nacional de Catalunya. Amb cada vegada més mostres de subordinació lingüística, tant pel que fa als programes com als reportatges, i convidant lingüistes com Carme Junyent per a després menystenir la llengua episodi rere episodi.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme