Regne Unit: s'accelera l'arribada d’immigrants il·legals provinents de Calais (França) abans del Brexit

20 de desembre de 2020

Regne Unit: s'accelera l'arribada d’immigrants il·legals provinents de Calais (França) abans del Brexit

Segons les autoritats britàniques, es frustren al dia almenys 500 assalts d’immigrants il·legals a camions que creuen el Canal de la Mànega, però la multa la reben els xofers i les empreses de transport

 
Redacció

Mentre l’assoliment del Brexit es preveu el proper 31 de desembre d'enguany, 2020, la Unió Europea continua negociant amb el Regne Unit, sota el mandat d’un Boris Johnson.

Paral·lelament, l’acceleració dels tràmits d’asil en territori britànic ha multiplicat l’arribada massiva d’immigrants il·legals provinents de Calais, França.

 
Un Brexit encallat i sotmès a Europa

Segons el líder del Partit del Brexit, Nigel Farage, els intents de Johson en negociar el Brexit són un foc de salva, un espectacle per a convèncer el poble britànic que els esforços en l’objectiu han estat notoris. La realitat, però, segons sentencia Farage, és que del Brexit tan sols en quedarà el nom, no la fita; amb Downing Street rebaixant els adjectius de l’acord de “molt probable” a tan sols “possible”.

De fet, les converses recents amb la cap de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, han resultat en acords comercials a perpetuïtat, sota l’eufemisme de “competència lleial”, que evitaran que el Regne Unit pugui establir les seves pròpies regulacions després de la seva hipotètica emancipació d’Europa. Circumstància que palesa l’obsessió de la UE en coaccionar la Gran Bretanya perquè hi romangui.

 
Immigració massiva sota la pantalla del Brexit

Per altra banda, els immigrants il·legals s’afanyen en arribar al país abans del suposat final del Brexit. Segons relata TV3, accedint il·legalment als camions que creuen l’Eurotúnel, amb gairebé 500 assalts frustrats al dia segons les autoritats, i que, en cas de ser detinguts, desvien la multa al xofer i l’empresa de transport.

Només enguany, a data d’octubre, han arribat al Regne Unit més de 7.000 immigrants il·legals per mar.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme