Regne Unit: ressorgeix Hizb ut-Tahrir, un grup fonamentalista islamista, arran la revifada del conflicte de Hamàs (Palestina) amb Israel

25 de juny de 2021

Regne Unit: ressorgeix Hizb ut-Tahrir, un grup fonamentalista islamista, arran la revifada del conflicte de Hamàs (Palestina) amb Israel

Present a diverses de les darreres manifestacions en favor de Palestina al Regne Unit, Hizb ut-Tahrir esperona els musulmans d’arreu a alliberar els palestins clamant per restablir el califat islàmic i imposar la xaria a nivell global

 
Redacció

Arran l’encrueliment del conflicte entre Hamàs (Palestina) amb Israel, segons avança el Sunday Telegraph, el grup fonamentalista islamista Hizb ut-Tahrir ha ressorgit amb força al Regne Unit, present en diverses protestes contra l’Estat israelià a Londres i Birmingham el mes passat, maig de 2021.

Una organització que, amb intenció de restablir el califat islàmic i imposar la xaria a nivell global, ara esperona els musulmans d’arreu a alliberar el poble palestí a Gaza i la mesquita al-Aqsa a Jerusalem mitjançant la violència.

 
L'islamisme està organitzant-se a Europa

Segons el cap de relacions governamentals de la Community Security Trust, Jonny Newton, qui també supervisa l’antisemitisme en territori britànic, hi ha la certesa que Hizb ut-Tahrir ha seguit reclutant malgrat estar vigilada des del 1990, quan es féu públic l’anti-semitisme i l’homofòbia que predica de l’organització.

Tanmateix, Newton considera que la revifada del grup, precisament en un context com l’actual, podria endegar accions islamistes molt violentes en endavant.

 
La democràcia liberal, la pedra a la sabata dels islamistes

De fet, un informe del Centre per a la Cohesió Social del 2009 adverteix que Hizb ut-Tahrir s’oposa directament i oberta als valors europeus, atès que els consideren una amenaça per a la supremacia de l’islam.

Al parer del grup islamista, tots els països d’Occident són enemics de l’islam i territori a conquerir per part d’Estat Islàmic. Tot i així —i pel bé que l’islamo-esquerranisme segueixi defensant aquests grupuscles—, l’organització, que compta amb un milió de membres segons les estimacions, refusa que es dediqui a fomentar la violència.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme