Regne Unit: l'autora de Harry Potter, JK Rowling, compara l'actual campanya de l'extrema esquerra contra qui pensa diferent amb el totalitarisme de la Unió Soviètica

26 d'abril de 2022

Regne Unit: l'autora de Harry Potter, JK Rowling, compara l'actual campanya de l'extrema esquerra contra qui pensa diferent amb el totalitarisme de la Unió Soviètica

Recordant el president de l'antiga Txecoslovàquia Václav Havel en el seu assaig de 1978 'The Power of the Powerless', Rowling descriu el brutal impuls de conformitat en totes les coses que la Unió Soviètica comunista va fer

 
Redacció

Dimecres passat, l'autora de Harry Potter, JK Rowling, compara l'actual campanya de l'extrema esquerra contra qui pensa diferent amb el totalitarisme de la Unió Soviètica.

 
Torna el totalitarisme soviètic

L'escriptora britànica va recordar les paraules escrites pel dramaturg i president de l'antiga Txecoslovàquia Václav Havel en el seu assaig de 1978 The Power of the Powerless per descriure el brutal impuls de conformitat en totes les coses que la Unió Soviètica comunista va fer complir a la seva terra natal i en altres llocs del bloc soviètic.

Ara, segons Rowling, sembla que les paraules de Havel tornen a ser utilitzades pels dissidents, però aquesta vegada en contra de l'empenta moderna per la conformitat a l'Occident aparentment liberal. Així mateix, en un fil de Twitter, l'autora de Harry Potter respon a una publicació en què es declarava que la declaració 'les dones trans són dones' s'està utilitzant per obligar a les dones biològiques a inclinar-se davant la turba despertada..

 
El marxisme cultural contraataca

Citant a The Power of the Powerless, Rowling va publicar que la ideologia marxista és una manera enganyosa de relacionar-se amb el món. Al seu torn, ofereix als éssers humans la il·lusió d'una identitat, de la dignitat i de la moral, alhora que els facilita separar-se d'ells, i a més permet enganyar la seva consciència i ocultar la seva veritable posició i el seu modus vivendi sense glòria.

Per això, els individus no necessiten creure totes aquestes mistificacions, però s'han de comportar com si ho fessin, o almenys han de tolerar-les en silenci, o bé portar-se bé amb els que hi treballen. Per aquest motiu, afegeix Rowling, han de viure dins d'una mentida i no cal que acceptin la mentida: n'hi ha prou que hagin acceptat la seva vida amb ella i en ella.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme