Regne Unit: la taxa de natalitat britànica ha caigut al nivell més baix de la història registrada, mentre ha augmentat el nombre de mares estrangeres

24 d'octubre de 2021

Regne Unit: la taxa de natalitat britànica ha caigut al nivell més baix de la història registrada, mentre ha augmentat el nombre de mares estrangeres

Per mantenir naturalment la població d’un país, es creu que es requereix una taxa de natalitat de 2,1 fills per dona

 
Redacció

La taxa de fecunditat a Anglaterra i Gal·les ha caigut al nivell més baix registrat enmig de la pandèmia del coronavirus xinès, amb 1,58 fills per dona el 2020. Així mateix, la taxa de natalitat britànica ha caigut al nivell més baix de la història registrada, mentre ha augmentat el nombre de mares estrangeres.

 
Cau la natalitat britànica

El 2020, la taxa de natalitat britànica va caure un 4,2% respecte al 2019 i va ser un 3,1% inferior a la mínima anterior del 2001, segons dades oficials de l'Oficina d'Estadístiques Nacionals (ONS).

La taxa de fecundidat es determina calculant el nombre mitjà de fills que dóna a llum una dona durant la seva vida. Per mantenir naturalment la població d’un país, es creu que es requereix una taxa de natalitat de 2,1 fills per dona.

L'informe de l'ONS va trobar que el 2020 hi va haver 613.936 naixements vius a Anglaterra i Gal·les, un descens del 4,1% respecte a l'any anterior, tot i que la gent va estar confinada a casa durant gran part de la pandèmia.

 
Augmenta la natalitat estrangera

La població britànica nativa ha disminuït la taxa de natalitat fins als 1,5 fills per dona, mentre que la població estrangera ha vist que la seva taxa de natalitat ha augmentat fins a 1,98. El país d’origen més comú dels pares estrangers és el Pakistan, amb els romanesos en segon lloc.

A tot això, el 2020, el 29,3% dels naixements vius han estat de dones estrangeres, un rècord des que es van iniciar els registres el 1969, tot i que coincideix amb un augment constant en les dècades anteriors, tal com indica l’ONS.

En aquest sentit, la població real de Gran Bretanya ha continuat augmentant, amb una immigració massiva que representa aproximadament el 90% del creixement demogràfic entre 2017 i 2019 relacionat amb l’impacte de les arribades de l’estranger i dels seus fills posteriors nascuts al Regne Unit, tal com relata l'informe del grup de reflexió Migration Watch UK a principis d'enguany.

L'escala de la migració massiva ha vist com la població d'origen estranger puja a nou milions i la població de minories ètniques augmenta a 13 milions, cosa que el grup de pensament va advertir que podria provocar un  trencament de la cohesió social .

 
Els conservadorisme britànic no fa com el polonès i l'hongarès

Un dels motius de l’elevat cost de la criança de famílies a Gran Bretanya ha estat la negativa del govern britànic a promulgar polítiques pro-famílies, que han tingut èxit en països europeus socialment conservadors com Polònia i Hongria.

Tot i que les dues nacions centreeuropees han establert incentius financers com ara bonificacions fiscals per a les mares, el govern britànic ha mantingut polítiques tributàries anti-familiars, que inclouen gravar els ingressos individuals en lloc dels de la unitat familiar en el seu conjunt.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme