Regne Unit: la ministra d’Interior, Priti Patel, afirma que han entrat més immigrants il·legals en sòl britànic la setmana passada que en tot el 2019

16 de setembre de 2021

Regne Unit: la ministra d’Interior, Priti Patel, afirma que han entrat més immigrants il·legals en sòl britànic la setmana passada que en tot el 2019

La setmana anterior al 10 de setembre de 2021, un total de 1.959 immigrants il·legals van creuar el Canal de la Mànega en bots de goma, fent que enguany ja han arribat en sol britànic uns 14.500 mentre que el 2020 en van ser 8.400

 
Redacció

La crisi al Canal de la Mànega s'ha agreujat fuit que han accedit al Regne Unit des de França —via petites embarcacions— més immigrants il·legals la setmana que passada que en tot el 2019, segon afirma la ministra d’Interior britànica, Priti Patel.


 
Quants immigrants il·legals han accedit il·legalment al Regne Unit?

La setmana anterior al 10 de setembre de 2021, un total de 1.959 immigrants il·legals van creuar el Canal de la Mànega en bots de goma, suposant així que enguany ja han arribat en sol britànic uns 14.500 mentre que el 2020 en van ser 8.400.

Segons informa The Telegraph, el nombre d'arribades d'immigrants il·legals ha estat quatre vegades superior al mateix període de set dies de l'any passat, quan en van arribar uns 500. Addicionalment, l’augment massiu de l'immigració il·legal de bots de goma també vol dir que van arribar més il·legals la setmana passada que durant tot el 2019, quan es calcula que 1.890 van arribar amb vaixell.

 
El govern conservador de Johnson diu prou i Farage hi està d'acord

Per altra banda, quan el Ministeri d’Interior està preparant-se per promoure un gir de 180º, contrari per tant a l’arribada de les petites embarcacions, talment com proposava el líder del Brexit, Nigel Farage.

Al torn, Farage va llançar imatges del Canal de la Mànega amb la intenció de mostrar com els agents de la Força Fronterera, en motos d'aigua, aparentment realitzant maniobres d'entrenament amb un veler ple de voluntaris, estaven intentant donar la volta a l'arriba il·legal dels petits vaixells.

Amb tot, el líder del Brexit va assenyalar que sembla que la flota massiva de barques lleugeres continua, malgrat les condicions marítimes.

Per altra banda, des del Ministeri de l'Interior es transmet que el govern conservador avaluarà i posarà a prova una sèrie d'opcions legals i segures per aturar embarcacions petites i que continuarà explorant totes les opcions disponible" per frenar la marea d'immigrants il·legals que aterren marítimament en sol britànic.


Paral·lelament, i d'altra banda, la ministra de l'Interior britànica, Priti Patel, vol aplicar raigs X a les dents i als ossos del canell dels immigrants il·legals per verificar l'edat dels presumptes sol·licitants d'asil. D'aquesta manera, el Ministeri d’Interior intentarà passar a un mitjà més precís per provar l’edat dels immigrants, atès que els controls actuals només equivalen a que els funcionaris d’immigració estudien el comportament dels immigrants per determinar si tenen l'edat que diuen realment.

Així, es pretén esmenar la tàctica en què molts immigrants il·legals destrueixen o llencen els seus documents d’identitat abans d'anar il·legalment al Regne Unit, motiu pel qual es té l’esperança en l’ús de mètodes científics, com ara escanejar les dents i la densitat òssia del canell, a efectes de reduir el frau del sistema d’asil.


 
Quin tractament tindran els refugiats afganesos al Regne Unit?

Segons les normes britàniques vigents, els infants que fugen de la guerra, de les crisis humanitàries o del terrorisme reben ajuda financera fins als 25 anys.

En canvi, els sol·licitants d’asil majors de 18 anys encara reben suport del govern britànic, però els requisits són molt més baixos, cosa que incentiva el frau. Així mateix, un exemple fraudulent és el cas d'un estudiant que va ser retirat de les classes de l'institut de secundària Stoke, de Maidenhall, al comtat anglès de Suffolk, perquè es va al·legar que era un home de 30 anys en comptes de 15.


Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme