Regne Unit: la fiscalia britànica apunta que el legislador conservador Sir David Amess va ser assassinat amb 21 punyalades mentre es reunia amb electors el 2021 per un 'terrorista islamista fanàtic i radicalitzat'

22 de març de 2022

Regne Unit: la fiscalia britànica apunta que el legislador conservador Sir David Amess va ser assassinat amb 21 punyalades mentre es reunia amb electors el 2021 per un 'terrorista islamista fanàtic i radicalitzat'

La fiscalia considera que Ali havia estat planejant aquest atac terrorista islamista durant molts anys contra Sir David Amess, un pare de cinc fills de 69 anys i membre del Parlament (MP) pel partit conservador governant

 
Redacció

Ahir, dilluns 21 de març de 2022, al Regne Unit, la fiscalia britànica va apuntar que el legislador conservador Sir David Amess va ser assassinat amb 21 punyalades mentre es reunia amb electors el 2021 per un 'terrorista islamista fanàtic i radicalitzat'.

 
La fiscalia britànica assenyala el terrorisme islamista

Segons el fiscal britànic Tom Little, s'ha fet constar en seu judicial que Ali Harbi Ali, de 26 anys, era sens dubte el responsable de l'assassinat fred i calculat del diputat conservador veterà Sir David Amess, el qual va patir un atemptat terrorista islamista a la sortida d'una església metodista de Leigh-on-Sea, al sud-est d'Anglaterra, a l'octubre de l'any passat, 2021.
Tot i que l'arrestat al lloc dels fets s'ha declarat innocent d'assassinat i de preparació d'actes de terrorisme islamista, la fiscalia ha constatat al tribunal d'Old Bailey al centre de Londres que va ser 'un assassinat amb finalitats terroristes islamistes', atès que es va dur a terme 'a causa d'una ideologia deformada, retorçada i violenta'.

De fet, la fiscalia considera que Ali havia estat planejant aquest atac terrorista islamista durant molts anys i que era, i és, 'un terrorista islamista compromès, fanàtic i radicalitzat'. Així mateix, aquest crim va causar la mort de Sir David Amess, un pare de cinc fills de 69 anys, membre del Parlament (MP) pel partit conservador governant del primer ministre Boris Johnson.

 
El perfil criminal d'Ali, el terrorista islamista que va matar un conservador britànic

El fiscal Little va considerar que Ali havia s'havia obstinat a dur a terme un atac terrorista islamista 'durant uns quants anys' i que havia comprat el ganivet suposadament utilitzat per matar el legislador el 2016. De fet, el mateix fiscal va afegir que havia investigat i planificat possibles atacs terroristes islamistes contra membres legislatius britànic, inclòs tant el primer ministre o altres representant com Michael Gove.

En aquest sentit, el fiscal ha fet públic que Ali va ser vist fora de les oficines electorals d'altres diputats mentre les dades dels telèfons mòbils el van situar a prop del Parlament set vegades entre juliol i setembre del 2021. Per aquest motiu, Little va assenyalar que 'no és un turista... mirant el Big Ben i fent algunes fotografies' sinó algú que tenia al cap una planificació terrorista islamista, qui, a l'edat de 26 anys, va assistir al banc dels acusats amb una túnica negra i ulleres de montura negra.

L'assassinat de Sir David Amess va sorprendre el Regne Unit i va provocar que es fes una crida a una millor seguretat per als representants electes, doncs l'acusat havia aparegut 'relaxat i conversador' moments abans d'apunyalar brutalment el diputat conservador en un 'atac viciós i frenètic' poc després del migdia del 15 d'octubre de 2022, tal com relata el fiscal Little.

Sir David Amess, en un examen post mortem, va mostrar que va patir 21 punyalades a la cara, els braços, les cames i el tors, així com ferides a les dues mans fruit de voler-se defensar, segons el tribunal. A més, el fiscal ha fet memòria de les paraules d'Ali havent assassinat el diputat conservador britànic: 'Vull que morin tots els representants del Parlament que es van apuntar al bombardeig de Síria, que van acceptar la guerra de l'Iraq' i que per això Sir David Amess 'es mereixia morir'.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme