Regne Unit: els afganesos evacuats exigeixen poder importar tota la família indirecta i es queixen que no els agrada l'allotjament

7 de setembre de 2021

Regne Unit: els afganesos evacuats exigeixen poder importar tota la família indirecta i es queixen que no els agrada l'allotjament

Un dels afganesos que va treballar amb l'exèrcit britànic demanen al Ministeri d'Interior que se'ls ajudi a trobar l'allotjament adequat perquè la seva família de vuit persones pugui iniciar una vida correctament

 
Redacció

Dos homes afganesos evacuats de l'Afganistan exigeixen poder importar tota la família indirecta i es queixen que no els agrada l'allotjament. No en tenen prou de la generositat britànica per salvar les seves dones i els seus fills en el marc del programa de refugiats del govern britànic, motiu pel qual han demanat que es traslladin també familiars com cosins, tiets, etc., i, alhora, lamenten que es triga massa a aconseguir allotjament permanent.

 
Qui són i què demanen?

Shams, antic oficial de comunicacions que treballava a l'ambaixada britànica a Kabul, va ser traslladat amb la seva dona i els seus sis fills. Havia estat durant més d'un mes en un hotel de Buckinghamshire. En declaracions al Evening Standard , Shams va dir que agraeix l'oportunitat d'estar al Regne Unit, però que s'hauria de fer més pels seus col·legues i parents amagats dels talibans.

En aquest sentit, preguntat sobre si el Regne Unit l'hi devia a la seva família indirecta i a la resta de companys de l'ambaixada la seva tasca en sòl afganès, Shams va respondre afirmativament. De fet, va insistir en recordar les paraules de la ministra conservadora de l'Interior del Regne Unit, Priti Patel, qui va expressar que el poble britànic tenia un deute d'agraïment amb el poble afganès.

Per altra banda, l'ex-intèrpret Nazir, també acollit amb la seva dona i els seus fills, també va comentar que intenta evacuar els seus parents d'Afganistan, dient que són torturats i intimidats. Paral·lelament, Shams està insatisfet amb el seu allotjament, argüint que el nivell de soroll de l'hotel no permet descansar i que cal que el Ministeri d'Interior acceleri una sortida per ajudar-los a trobar l'allotjament adequat perquè la seva família de vuit persones pugui iniciar una vida correctament.

 
Amb quina empara tenen aquestes exigències?

Els afganesos Shams i Nazir, per exemple, van acollir-se a la Política Afganesa de Trasllats i Assistència (ARAP) perquè estan protegits com antics treballadors de l'exèrcit britànic i d'altres autoritats britàniques i les seves famílies. Si bé les estimacions inicials havien elevat el nombre de persones elegibles a ser evacuades a 5.000, aquesta xifra podria arribar finalment als 10.000; i de fet, de moment se n'han admès 8.000 segons el pla ARAP.

Així mateix, el govern britànic ha comunicat que se li concediria als refugiats de l'ARAP immediatament un permís indefinit per romandre o l'oportunitat d'actualitzar el seu estatut temporal a ILR, en lloc dels cinc anys de residència que s'oferia inicialment. Això significa que poden establir-se permanentment al Regne Unit, amb dret a treballar. A més, hi ha una partida del pressupostària de lliures disponibles per a places escolars addicionals, el NHS i l’allotjament, a més de centenars de beques universitàries i formes addicionals de suport.

 
Quines mesures té a més el govern britànic?

El Ministeri de l'Interior també està executant un segon pla de refugiats afganesos. Es tracta del programa de reassentament de ciutadans afganesos (ACRS), el qual evacuarà principalment dones, minories i nens. D'aquesta manera, el govern s'ha compromès a portar més de 20.000 afganesos en els propers anys, amb l'objectiu de reassentar-ne 5.000 només a finals d'enguany.

Amb tot, la setmana passada es va informar que dos terços de les autoritats governamentals locals eren reticents a allotjar els refugiats afganesos perquè lluitaven per garantir habitatges socials i places escolars per als autòctons. Al seu torn, la Gran Bretanya també ha patit recentment una arribada rècord d'immigrants il·legals que creuaven el Canal de la Mànega, i és que enguany ja n'han desembarcat prop 12.500.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme