Regne Unit: el Tribunal Suprem britànic denega l’accés al país a la islamista Shamima Begum

28 de febrer de 2021

Regne Unit: el Tribunal Suprem britànic denega l’accés al país a la islamista Shamima Begum

Begum, nascuda al Regne Unit, va marxar amb 15 anys a Síria per unir-se a Estat Islàmic, d’on volia tornar clamant perdó després que li retiressin la ciutadania l’any 2019

 
Redacció

Finalment, el Tribunal Suprem del Regne Unit ha denegat l’accés al país —per a revocar la retirada de la seva nacionalitat britànica— a la islamista Shamima Begum, qui després de fugir a Síria amb 15 anys per unir-se a Estat Islàmic l’any 2015, on fou descoberta el 2019 en un camp de refugiats, clamava el perdó per tornar al Regne Unit.

 
El Regne Unit no oblida ni perdona

Segons el Suprem, la tornada de Begum al Regne Unit comportaria “riscos significatius de seguretat nacional”, és a dir, “un major risc de terrorisme”. D’aquesta manera, el judici s’ha ajornat indefinidament, malgrat determinades qüestions legals sobre la seva condició d’apàtrida, atès que, segons el magistrat, “té poca connexió real” amb la nacionalitat bengalí a què sí té accés.

Malgrat les opinions en contra de diverses entitats pels Drets Humans i d’ajuda humanitària, la secretària d’Interior, Priti Patel, ha esmentat que la sentència “reafirma l’autoritat del ministre de l’Interior per a prendre decisions vitals de seguretat nacional”. Tanmateix, l’ex-ministre de l’Interior, Sajid Javid, ha reblat contràriament als defensors de la islamista Begum que les seves “restriccions de drets i llibertats” són resultat “directe” de les seves accions “extremes”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme