Regne Unit: el Brexit permet acords comercials amb Noruega, Islàndia i Liechtenstein

7 de juny de 2021

Regne Unit: el Brexit permet acords comercials amb Noruega, Islàndia i Liechtenstein

Fruit d'aquest acord, es permetria accés al mercat comú de la UE del que fou expulsat el Regne Unit després del Brexit, atès que els tres països fora de la UE pertanyen a l’Espai Econòmic Europeu

 
Redacció

Fent front a la fermesa amb què la Unió Europea entrebanca els acords comercials de la Gran Bretanya de després del Brexit, tres nacions europees fora de la UE, Noruega, Islàndia i Liechtenstein, van arribar a un acord comercial amb el Regne Unit el divendres passat, 5 de juny de 2021.

Així mateix, sgons Erna Solberg, primera ministra de Noruega, el major soci comercial del Regne Unit, es tracta d’un acord ambiciós i complet.

 
Els beneficis dels acords comercials bilaterals entre iguals

Les converses entre Noruega i el Regne Unit han estat en curs des del 2020, negociant sobre qüestions com ara la importació a Noruega de productes agrícoles o les exportacions de peix al Regne Unit.

Malgrat que el comerç sense obstacles al Mar del Nord va acabar en encetar el Brexit, la pertinença dels tres països a l’Espai Econòmic Europeu els atorga accés al mercat comú de la UE, on la majoria dels béns no tenen aranzels.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme