Regne Unit: detingut un immigrant somalí de 25 anys per assassinar a sang freda, amb un ganivet, el diputat conservador britànic David Amess

17 d'octubre de 2021

Regne Unit: detingut un immigrant somalí de 25 anys per assassinar a sang freda, amb un ganivet, el diputat conservador britànic David Amess

La primera investigació ha revelat una potencial motivació relacionada amb l'extremisme islamista, explica el comunicat oficial de la Policia Metropolitana que anuncia la declaració de l'assassinat com a incident terrorista

 
Redacció

La notícia tràgica d'aquesta setmana ha sacsejat els partidaris de la democràcia liberal d'arreu del món. Ha estat detingut un immigrant somalí de 25 anys per assassinar a sang freda, amb un ganivet, el diputat conservador britànic David Amess, qui va ser atès pels serveis d'emergència però, desgraciadament, va morir al lloc dels fets aquest divendres, 15 d'octubre de 2021.

 
La política britànica, colpida

La primera investigació ha revelat una potencial motivació relacionada amb l'extremisme islamista, explica el comunicat oficial de la Policia Metropolitana que anuncia la declaració de l'assassinat com a incident terrorista. Al seu torn, els detectius que s’ocupen de la investigació insten qualsevol testimoni o qualsevol persona que tingui informació sobre aquest incident a posar-se en contacte amb la policia.

Amess va ser apunyalat diverses vegades a l’església metodista de Belfairs a Leigh-on-Sea, Essex, mentre feia una trobada de circumscripció electoral, en la qual els parlamentaris es reuneixen amb membres del públic de la seva circumscripció.

 
Qui era Sir David Amess?

Amess era un parlamentari britànic veterà que ha militat al Parlament per als districtes electorals de Southend West i Basildon des dels anys vuitanta. D'altra banda, un euroescèptic destacat, que ha donat suport a la campanya del Brexit el 2016 i a la campanya Leave Means Leave els anys transcorreguts entre la votació i la quasi ruptura oficial de Gran Bretanya amb el bloc el 2020.

Ha estat membre del Parlament durant uns 38 anys, cristià socialment conservador i pare de cinc fills, s’oposava a l’avortament i era una figura popular a banda i banda de la Cambra dels Comuns.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme