Regne Unit: Boris Johnson passa la mà per la cara a la UE amb un rècord de vacunació gràcies al Brexit

2 de febrer de 2021

Regne Unit: Boris Johnson passa la mà per la cara a la UE amb un rècord de vacunació gràcies al Brexit

Segons l’editor d’economia de ‘The Guardian’, Larry Elliott: que les decisions de vida o mort les prenguin els britànics abans que un organisme no electe i que defuig assumir el fracàs

 
Redacció

Inhabilitant les crítiques al Regne Unit post-Brexit, l’editor d’economia de The Guardian, Larry Elliott, ha carregat durament contra la incompetència de la Unió Europea en l’etapa de vacunació per a combatre la Covid-19.

Segons Elliott, qui compara la Comissió Europea amb les últimes cuades de la Unió Soviètica, s’estima que almenys un 12% dels britànics ha estat vacunat front el nyap de només un 2% a la UE.

 
Fem memòria

Un dels motius rau en la retirada del Regne Unit a l’estiu del pla de vacunació col·lectiu de la UE, un moviment que, malgrat que el Regne Unit s’espavilés signant contractes anticipats amb les farmacèutiques i aprovant els medicaments abans que la UE, va ser titllat “d’imperdonable”.

Alhora, mentre el Regne Unit esmenava els problemes tècnics de la producció de les vacunes mentre la UE dedicava el mateix temps a fer-ne les comandes.

 
El fracàs de la centralització de Brussel·les

Segons Elliott, la voluntat de la Comissió Europea “d’exhibir la solidaritat d’Europa envers la crisi ha tingut l’efecte contrari”. En bloc, països com Alemanya o França, que podrien haver optat per la determinació britànica, van acatar l’enfocament centralitzat de Brussel·les.

Finalment, Elliott proposa la disjuntiva: preferim que les decisions de vida o mort les prengui la nostra administració o un organisme no electe on ningú n’assumirà les responsabilitats del fracàs?
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme