Regne Unit: 351 incidents anti-semites en un mes, que inclouen des d’atacs físics fins a amenaces contra nens jueus a l’escola

16 de juny de 2021

Regne Unit: 351 incidents anti-semites en un mes, que inclouen des d’atacs físics fins a amenaces contra nens jueus a l’escola

Segons 'Campanya Contra l’Anti-semitisme', en un any definit per la solidaritat contra el racisme arreu del món, és extraordinari el poc suport que reben els jueus, l’odi contra els quals compta amb el vistiplau dels polítics i els mitjans

 
Redacció

Arran del recent conflicte entre Israel i Palestina, la persecució religiosa i ideològica contra els jueus ha revifat en múltiples indrets del món. Segons l’organització benèfica jueva Community Security Trust (CST), el Regne Unit ha registrat 351 incidents antisemites entre el 8 i el 31 de maig de 2021.

Superant els 317 casos del 2014, entre les incidències s’hi troben atacs físics contra jueus, amenaces contra nens jueus a l’escola i pancartes o proclames anti-semites en les manifestacions pro-Palestina.

 
L'anti-semitisme, desbocat

Segons Campanya Contra l’Antisemitisme, malgrat reconèixer l’autoria dels incidents en figures racistes i covardes, alguns polítics, els mitjans de comunicació i les mateixes xarxes socials han contribuït a tolerar o fins i tot revifar l’odi.

Assenyalant que l’augment dels incidents antisemites és predictible i vergonyós, l’organització també adverteix que en un any definit per la solidaritat contra el racisme arreu del món, és extraordinari el poc suport que reben els jueus.

 
Els tentacles de l'islamisme

Tanmateix, Robert Jenrick, secretari de Comunitats del govern britànic, analitza que l’auge de l’anti-semitisme al Regne Unit podria ser el conseqüència de les cèl·lules islamistes radicals que proliferen al país.

En aquest sentit, en clau catalana, l’islamo-esquerranisme s'ha manifestat recentment front la tertuliana Pilar Rahola, assetjada per Arran (CUP) per defensar Israel.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme