Regne Unit: 300 immigrants il·legals han aconseguit creuar il·legalment el Canal de la Mànega des de França en un sol dia

16 de març de 2022

Regne Unit: 300 immigrants il·legals han aconseguit creuar il·legalment el Canal de la Mànega des de França en un sol dia

Més de 750 immigrants il·legals han aterrat a Gran Bretanya des de principis de març d'enguany, augmentant el total en el que portem d'any a uns 2.239, i el govern britànic va advertir que això podria augmentar fins a 65.000 a finals d'any

 
Redacció

Ahir, dimarts 15 de març de 2022, el Regne Unit va patir una nova onada d'immigració il·legal: 300 immigrants il·legals van aconseguir creuar il·legalment el Canal de la Mànega des de França en un sol dia, sent la pitjor jornada fins ara del 2022.

 
El Regne Unit pateix les onades d'immigració il·legal

Els migrants van aprofitar el clima tranquil d'aquest dimarts al matí —després que els forts vents, la pluja i les tempestes van impedir els creuaments el mes passat— i al voltant de la meitat dels arribats havien aconseguit evadir les autoritats i aterrar il·legalment a les platges britàniques a les 11 del matí, abans de ser rebuts pels funcionaris i capturats per ser processats.

Si el govern confirmés posteriorment les més de 300 arribades d'immigrants il·legals estimades d'ahir, es convertiria en el dia més concorregut del 2022 fins ara. En canvi, els immigrants il·legals restants van ser interceptats per la Força Fronterera del Regne Unit i l'organització benèfica Royal National Lifeboat Institution (RNLI), però en comptes de fer-lo recular, els van portar a bord dels vaixells, els van donar mantes i els van portar a terra al port de Dover.

Tot i que hi havia algunes dones i nens presents, la majoria dels que van fer la travessia perillosa i il·legal semblen ser homes, segons informa Daily Mail. El Ministeri de l'Interior britànic ha admès anteriorment que el 2021, el 90% de les arribades d'immigrants il·legals en vaixells registrats eren homes i tres quartes parts tenien entre 18 i 39 anys.

 
Cap ucraïnès entre els immigrants il·legals

Fins al moment de la publicació no s'ha informat que cap dels que van arribar il·legalment ahir fos ucraïnès i com que tots els vaixells venien de França, és evident que cap fugiva d'una zona de guerra activa.

En aquest sentit, alguns immigrants il·legals per via marítima paguen fins a 10.000 lliures esterlines per assegurar el seu bitllet a Gran Bretanya, cosa que és especialment impactant tenint en compte l'enorme perill en què els contrabandistes assassins estan disposats a posar els seus clients.

D'altra banda, segons Pierre-Henri Dumont, el diputat francès de l'Assemblea Nacional de Calais, va comentar l'octubre del 2021 que és hora que 'el govern britànic canviï la seva llei interna, que faci cada cop més difícil que els immigrants il·legals trobin una feina al Regne Unit, una casa al Regne Unit, que visquin en comunitats al Regne Unit'.

Més de 750 immigrants il·legals han aterrat a Gran Bretanya des de principis de març d'enguany, el que ha augmentat el total en el que portem d'any a uns 2.239, i el govern britànic va advertir que això podria augmentar fins a 65.000 a finals d'any.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme