Puigdemont i Torra a Catalunya Nord: visiten junts l'anti-català Machado i no Fabra

25 d'agost de 2020

Puigdemont i Torra a Catalunya Nord: visiten junts l'anti-català Machado i no Fabra

La tomba de Pompeu Fabra no mereix l'atenció de l'ex-president i l'actual president de la Generalitat, sí la del poeta espanyol Antonio Machado

 
Redacció

Dissabte 22 d'agost de 2020, l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’actual president, Quim Torra, van trobar-se a Cotlliure durant la celebració de la 52 edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) per visitar la tomba d’Antonio Machado. Popular poeta i republicà espanyol de la generació del ’98, també conegut pel seu anti-catalanisme, havent titllat els catalans, així com els bascos, “d’espanyols incomplets, insuficients, dels qui res gran pot esperar-se”.

Puigdemont i Torra van voler palesar a les seves respectives xarxes socials la seva presència —tot “un honor”, puntualitzen— davant la tomba del poeta anti-català i símbol del republicanisme espanyol, “mort a l’exili”, el qual l’ex-president recorda visitar regularment, “des dels anys ‘80”, quan es troba a Cotlliure. En aquest cas, amb motiu d’un retrobament entre ambdós càrrecs “en terres catalanes”. Fet que ha indignat profundament els catalans a les xarxes socials.


I què passa amb Pompeu Fabra?

El dia següent, Torra, junt amb la diputada Laura Borràs en el seu pas per Prada de Conflent, va visitar també la tomba de Pompeu Fabra, l’anomenat seny ordenador de la llengua catalana i pare de la normativització lingüística, destacant-ne el seu “compromís cívic nacional, l’esforç i el treball constant, l’esperança indestructible”. Tot i així, sense cap manifestació al respecte a les xarxes socials, Carles Puigdemont mai ha tingut intenció de visitar-la.

De fet, el març d’enguany, 2020, l’ex-president ja havia visitat la tomba del poeta anti-català coincidint amb un grup del col·lectiu d’esquerres Juan de Mairena, el qual va retreure a Puigdemont deixar una estelada al costat del sepulcre. Concretament, Antonio Francisco Ordóñez, militant de l’Assemblea Social de l’Esquerra de Catalunya (ASEC-ASIC), va recriminar a l’ex-president per “no entendre el significat de Machado”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme