PSC-UxA, ERC, JxCat, CUP i Comuns consideren prioritari centrar el debat polític en la 'crema de bruixes' i no solucionar l'emergència del català o la crisi d'inseguretat a Catalunya

27 de gener de 2022

PSC-UxA, ERC, JxCat, CUP i Comuns consideren prioritari centrar el debat polític en la 'crema de bruixes' i no solucionar l'emergència del català o la crisi d'inseguretat a Catalunya

Aquesta situació insòlita en el parlamentarisme català ha provocat que molts usuaris de Twitter han atacat els diputats de l'esquerra catalana per debats distòpics mentre minoren els catalanoparlants i augmenta la desprotecció dels catalans

 
Redacció

Dimarts passat, 25 de gener de 2022, PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i Comuns van considerar prioritari centrar el debat polític en la 'crema de bruixes' i no solucionar l'emergència del català o la crisi d'inseguretat a Catalunya: han votat a favor proposta de resolució sobre les acusades de bruixeria.

 
Un Parlament de fireta aprova resolucions de fireta

Recentment, el Parlament ha aprovat la proposta de resolució sobre les acusades de bruixeria per 114 vots a favor (PSC-Units, ERC, JxCat, CUP i ECP), 14 en contra (Vox i PPC) i 6 abstencions (Cs).

Segons la resolució, el text té per objecte impulsar les polítiques públiques encaminades a promoure la memòria d'aquelles dones que hagin estat executades per condemnes no fonamentades i promoure justícia històrica en la línia de les iniciatives que han sorgit en altres indrets, com Escòcia, Suïssa, Noruega o Navarra.

 
I l'emergència del català o la crisi d'inseguretat a Catalunya?

D'aquesta manera, el Parlament, mentre reconeix aquestes dones com a víctimes d'una persecució misògina, no aprova solucions sobre com resoldre l'emergència del català o resoldre la crisi d'inseguretat a Catalunya. Aquesta situació insòlita en el parlamentarisme català ha provocat que molts usuaris de Twitter han atacat els diputats de l'esquerra catalana per debats distòpics.

A tot això, les diputades que han defensat aquesta ocurrència parlamentària han estat Gemma Lienas (PSC-Units), Jenn Díaz (ERC), Aurora Madaula (JxCat), Basha Changue (CUP) i Susanna Segovia (ECP). Mentrestant, la inseguretat augmenta a Catalunya segons el Mapa Delinqüencial dels Mossos d'Esquadra, sumat al fet que, amb una taxa de natalitat del 6% dels catalans i del 19% dels immigrants l’any 2019 segons l’INE, entre l’any 2003 i el 2018 l’EULP també constata una baixada del 21’5% de parlants habituals de català, del 46% al 36%.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme