PSC, ERC, JxCat i Cs aproven augmentar el pressupost del Parlament 1 M€ perquè els diputats no perdin sou net, després d'haver apujat l'IRPF

9 d'octubre de 2021

PSC, ERC, JxCat i Cs aproven augmentar el pressupost del Parlament 1 M€ perquè els diputats no perdin sou net, després d'haver apujat l'IRPF

Les indemnitzacions per despeses de viatge i desplaçament (que oscil·len entre 16.975,56 i 23.895,12 euros anuals) passen a incorporar-se al sou dels parlamentaris

 
Redacció

Aquest dijous, 7 d'octubre de 2021, el Parlament de Catalunya mitjançant els vots afirmatius dels partits polítics PSC, ERC, JxCat i Cs han aprovat augmentar el pressupost del Parlament 1 M€ perquè els diputats no perdin sou net, després d'haver apujat l'IRPF.

 
De quants diners públics estem parlant?

Com avançava el Diari de Girona, les indemnitzacions per despeses de viatge i desplaçament (que oscil·len entre 16.975,56 i 23.895,12 euros anuals) passen a incorporar-se al sou dels parlamentaris, cosa que implica que quedaran subjectes a tributació de l’IRPF.

Per evitar que els diputats perdin part de la retribució neta, la proposta és que aquesta retenció la cobreixi el Parlament, cosa que suposaria, segons fonts de la Cambra, un cost d’1,1 milions d’euros per a les seves arques. Però això no s’ha abordat per ara, s’espera un acord entre els partits per dilucidar qui es fa càrrec de la retenció i com acaben gestionant-se les dietes.

 
Què s'ha votat realment?

S'ha aprovat la modificació dels diners destinats a cada capítol del pressupost, en què han augmentat la partida de remuneració del personal (creix un 25,5%) i ha descendit la de despeses corrents de béns i serveis (cau un 16,18%).

El pressupost per al 2022 és de 65.557.804,73 euros, per tant, torna a quantitats del 2010, ja que després d’aquell any van començar les retallades. Els comptes creixen un 4,09% respecte als del 2020 (els del 2021 van quedar prorrogats), sobretot pel fet que hi hagi vuit grups parlamentaris i per la inclusió dels treballadors dels partits com a personal eventual del Parlament.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme