Premià de Mar: com limitar l’empadronament contra l’okupació
2 d'octubre de 2020

L'Ajuntament de Premià de Mar empadronarà les persones que tinguin un títol de propietat o un contracte de lloguer i el periodista Ferran Moreno (TV3) justifica les okupacions
Redacció
Dilluns passat, 28 de setembre de 2020, l’Ajuntament de Premià de Mar va aprovar una moció amb què només empadronarà les persones que tinguin un títol de propietat o un contracte de lloguer demostrables. Una mesura impulsada per la coordinadora Associacions Veïns de Premià com a resposta a l’auge de les okupacions al municipi.
Havent acumulat a l’ABP de Premià de Mar, segons recull el Mapa Delinqüencial de Catalunya, 70 okupacions el 2019 i 30 el primer semestre del 2020, el municipi ha estat també els darrers mesos punt neuràlgic de concentracions veïnals contra els ocupes.
🛃 Una batalla campal a Premià de Mar contra quatre joves okupes acaba amb un ferit lleu i cinc mossos amb contusions. Els veïns neguen que aquest sigui un conflicte racista https://t.co/iPvoz1M4xw #ElsMatinsTV3 #PremiadeMar
— Rubén Cabús (@rubencabus) June 15, 2020
Diverses entitats, així com l’oposició, s’han postulat contra la moció insistint que es tractaria d’un acte il·legal. Segons Isabel Marquès, jurista i membre del Fòrum de Síndics Locals de Catalunya, la normativa vinculant de l’Estat espanyol esmenta que és obligació dels Ajuntaments trametre l’empadronament fins i tot si es viu al carrer, fet pel qual l’Ajuntament de Premià de Mar “es pot trobar en un merder per incompliment”.
TV3, la seva, a la seva
Com era d’esperar, Ferran Moreno, periodista guardonat de TV3 que va produir una història falsa de racisme contra uns joves delinqüents de Manlleu i qui ha cobert el reportatge, ha defensat alternatives emprades pels okupes per a demostrar la propietat o un lloguer, com ara els rebuts de la llum o l’aigua. A la promoció de la notícia a Twitter, esmentant que les ciutats han d’empadronar “sense traves ni dilacions”.
Moreno també ha donat únicament veu sobre la notícia a diversos immigrants i a la PAH apel·lant a l’emoció de l’espectador, com el cas d’una dona víctima de violència masclista que, per a renovar papers, necessitava un padró que va adquirir il·legalment. Alhora, justificant que la “crisi social”, sumant-hi la Covid-19 i l’oferta fraudulenta, “forçarà encara més gent a viure en habitacions rellogades, locals comercials o ocupar habitatges”.
🎥 Pagar 100, 300 o 500€ per tenir un padró? A això es veuen abocades cada vegada més persones per la falta d'empadronament dels ajuntaments. Posen tràmits innecessaris o ho dilaten en excés. I amb la #COVID19 anirà a més, amb més casos d'infrahabitatge https://t.co/9XvyNhMni5 pic.twitter.com/LuL4gbxxS5
— Ferran Moreno (@FerranMorenoG) April 29, 2020
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 845 lectors