Premià de Mar: com limitar l’empadronament contra l’okupació

2 d'octubre de 2020

Premià de Mar: com limitar l’empadronament contra l’okupació

L'Ajuntament de Premià de Mar empadronarà les persones que tinguin un títol de propietat o un contracte de lloguer i el periodista Ferran Moreno (TV3) justifica les okupacions

 
Redacció

Dilluns passat, 28 de setembre de 2020, l’Ajuntament de Premià de Mar va aprovar una moció amb què només empadronarà les persones que tinguin un títol de propietat o un contracte de lloguer demostrables. Una mesura impulsada per la coordinadora Associacions Veïns de Premià com a resposta a l’auge de les okupacions al municipi.

Havent acumulat a l’ABP de Premià de Mar, segons recull el Mapa Delinqüencial de Catalunya, 70 okupacions el 2019 i 30 el primer semestre del 2020, el municipi ha estat també els darrers mesos punt neuràlgic de concentracions veïnals contra els ocupes.

Diverses entitats, així com l’oposició, s’han postulat contra la moció insistint que es tractaria d’un acte il·legal. Segons Isabel Marquès, jurista i membre del Fòrum de Síndics Locals de Catalunya, la normativa vinculant de l’Estat espanyol esmenta que és obligació dels Ajuntaments trametre l’empadronament fins i tot si es viu al carrer, fet pel qual l’Ajuntament de Premià de Mar “es pot trobar en un merder per incompliment”.

 
TV3, la seva, a la seva

Com era d’esperar, Ferran Moreno, periodista guardonat de TV3 que va produir una història falsa de racisme contra uns joves delinqüents de Manlleu i qui ha cobert el reportatge, ha defensat alternatives emprades pels okupes per a demostrar la propietat o un lloguer, com ara els rebuts de la llum o l’aigua. A la promoció de la notícia a Twitter, esmentant que les ciutats han d’empadronar “sense traves ni dilacions”.

Moreno també ha donat únicament veu sobre la notícia a diversos immigrants i a la PAH apel·lant a l’emoció de l’espectador, com el cas d’una dona víctima de violència masclista que, per a renovar papers, necessitava un padró que va adquirir il·legalment. Alhora, justificant que la “crisi social”, sumant-hi la Covid-19 i l’oferta fraudulenta, “forçarà encara més gent a viure en habitacions rellogades, locals comercials o ocupar habitatges”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme