Polònia: Varsòvia acull la cimera de partits conservadors per teixir una aliança europea que garanteixi salvar Europa

4 de desembre de 2021

Polònia: Varsòvia acull la cimera de partits conservadors per teixir una aliança europea que garanteixi salvar Europa

La cooperació de les nacions europees s'ha de basar en la tradició, en el respecte a la cultura i la història dels Estats europeus, en el respecte a l'herència judeocristiana d'Europa i en els valors europeus

 
Redacció

Avui, dissabte 4 de desembre de 2021, Varsòvia ha acollit la cimera de partits conservadors per teixir una aliança europea que garanteixi salvar Europa i per allunyar-se del consens establert per l'esquerra.

 
Conservadors que es mobilitzen per salvar Europa

Amb un Partit Popular Europeu (PPE) que ha donat suport a les tesis de l'esquerra a favor de l'avortament i la ideologia de gènere en l'ofensiva de Brussel·les contra Polònia i Hongria, actualment els grups del Parlament Europeu que es distancien del consens progressista són dos: el grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) i el grup Identitat i Democràcia (ID).

D'una banda, a l'ECR hi ha partits com Vox (encapçalat per Santiago Abascal i el tercer partit més votat de l'Estat espanyol), el partit Fratelli d'Italia (encapçalat per Giorgia Meloni) i Prawo i Sprawiedliwość (PiS, el partit governant a Polònia). D'altra banda, l'ID inclou el francès Rassemblement National (RN, liderat per Marine Le Pen), la Lega italiana (dirigida per Matteo Salvini), l'austríaca Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) i els alemanys d'Alternative für Deutschland (AfD). Això no obstant, ambdós partits d'ambdós grups van signar l'estiu passat una Declaració conjunta sobre el futur d'Europa en la qual denunciaven una perillosa tendència a imposar un monopoli ideològic dins de la Unió Europea.

En aquest sentit, hi ha punts en comú: la cooperació de les nacions europees s'ha de basar en la tradició, en el respecte a la cultura i la història dels Estats europeus, en el respecte a l'herència judeocristiana d'Europa i en els valors europeus comuns que uneixen les nacions europees, i no en la seva destrucció.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme