Polònia: les autoritats poloneses afirmen que han barrat el pas a uns 600 immigrants d'intentar creuar il·legalment al seu país des de Bielorússia d'ençà que ha començat el 2022

24 de gener de 2022

Polònia: les autoritats poloneses afirmen que han barrat el pas a uns 600 immigrants d'intentar creuar il·legalment al seu país des de Bielorússia d'ençà que ha començat el 2022

Amb la immigració il·legal provinent del Pròxim Orient es filtren a Europa potencials terroristes islamistes: poden haver entrat il·legalment individus provinents d'Egipte, Eritrea, Turquia, Iemen, l'Iraq, Guinea, Pakistan, Síria i l'Índia

 
Redacció

Avui, dilluns 24 de gener de 2022, les autoritats poloneses afirmen que han barrat el pas a uns 600 immigrants d'intentar creuar il·legalment al seu país des de Bielorússia d'ençà que ha començat el 2022. A tot això, malgrat que la dada és significativa, indiquen que el nombre d'intents ha disminuït des de l'any passat.

 
Polònia atura la immigració il·legal massiva

El nombre de migrants que intenten creuar il·legalment a Polònia enguany ha suposat una reducció respecte al punt àlgid de la crisi a l'octubre de l'any passat, 2021, quan es calcula que es van registrar fins a 17.300 intents d'entrades il·legals d'immigrants.

Amb tot, la setmana passada la guàrdia fronterera polonesa va emetre un comunicat a les xarxes socials en què va revelar que havien detingut 32 immigrants il·legals que havien tallat la barrera fronterera de filferro esmolat, afirmant que les forces bielorusses van ajudar els immigrants il·legals a enderrocar la tanca.

En aquest sentit, les autoritats poloneses afirmen haver detingut immigrants il·legals d'arreu del Pròxim Orient, com ara individus provinents d'Egipte, Eritrea, Turquia i Iemen.

A més, la guàrdia fronterera polonesa condemna l'ajuda de les forces bielorusses la setmana passada  per haver assistit 30 immigrants il·legals per intentar creuar la frontera entre Polònia i Bielorússia. Els detinguts van ser immigrants il·legals, en aquest cas, de l'Iraq, Guinea, Pakistan, Síria i l'Índia. En aquest sentit, es comunica també que un soldat polonès va ser colpejat al cap per una pedra i que està a l'hospital.

 
Amb la immigració il·legal provinent del Pròxim Orient es filtren a Europa potencials terroristes islamistes

D'ençà que va començar la crisi a la frontera entre Bielorússia i Polònia l'any passat, les autoritats poloneses i altres han acusat habitualment les forces bielorusses no només d'ajudar els immigrants il·legals a tallar les barreres frontereres, sinó que fins i tot d'obligar-los a creuar la frontera a punta de pistola.

L'ex-ambaixador i ministre del govern de Bielorússia Pavel Latushka, que va fugir del règim del president Alexander Lukashenko a Polònia el 2020 per la seva pròpia seguretat, va afirmar al novembre de 2021 que Bielorússia està entrenant combatents afganesos i iraquians per dur a terme atacs terroristes islamistes també a Europa.

De fet, segonsns informació desclassificada, a la base de les forces especials a Opsa (un poble de Bielorússia) s'han preparat 2 grups de l'Iraq i l'Afganistan amb experiència de combat. Les armes capturades de l'Afganistan ja han estat lliurades a Bielorússia per dos avions d'aviació militar IL-76 a principis de novembre. va dir Latushka. Així mateix, la majoria dels immigrants il·legals que van aconseguir entrar il·legalment a Polònia no tenien cap intenció de romandre al país, sent més d'11.000 els que van arribar després Alemanya per demanar asil el 2021.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme