Platja d'Aro: baralla amb armes blanques entre immigrants il·legals marroquins

3 d'agost de 2020

Platja d'Aro: baralla amb armes blanques entre immigrants il·legals marroquins

D’acord amb la Llei d’Estrangeria, les penes dels delictes serien “causa d’expulsió”

 
Redacció

El passat 31 de juliol, la Policia Local de Platja d’Aro (Baix Empordà) va detenir dos immigrants il·legals de nacionalitat marroquina, camell i drogoaddicte, de 34 i 24 anys, respectivament, arran d’una baralla en una casa ocupada motivada per les divergències respecte la qualitat de la cocaïna, compresa en un total de 180 grams confiscats pels agents i que abastarien els 10.000 euros en arribar al mercat negre.

Segons els fets, el drogoaddicte va despertar el camell amenaçant-lo amb unes tisores, mentre que aquest va defensar-se debades amb un ganivet, acabant amb diverses ganivetades lleus i un trau de cinc centímetres al cap. Tant el camell com el drogoaddicte immigrants compten ja amb antecedents policials per tràfic de drogues i per robatoris amb violència i intimidació, respectivament.

 
Els delictes que haurien infringit

D’acord amb l’article 368 del Codi Penal, l'immigrant il·legal i camell, qui a més de la cocaïna disposava de diversos embolcalls per embossar-la i d’una llibreta on en figuraven els presumptes noms dels deutors i compradors, estaria sota “penes de presó de tres a sis anys i multa de tant al triple del valor de la droga objecte del delicte si es tracta de substàncies o productes que causin un dany greu a la salut”, el que suposaria, d’acord amb els 10.000 euros de valor en el mercat negre, fins a gairebé 30.000 euros de multa. Alhora, relatiu a l’habitatge ocupat, l’article 245.2 preveu per “qui ocupi, sense l’autorització pertinent, un immoble, habitatge o edifici aliens que no constitueixin domicili” una pena de “multa de tres a sis mesos”.

Quant a l’immigrant il·legal i drogoaddicte, l’article 242.1 del Codi Penal preveu pels robatoris amb violència o intimidació la “pena de presó de dos a cinc anys”; quant a les lesions greus al camell, l’article 147.1 estipula “pena de presó de sis mesos a tres anys, sempre que la lesió requereixi objectivament de la seva guarició”; i respecte l’entrada a habitatge aliè, l’article 202.1 marca que “el particular que, sense habitar-hi, entri en un domicili aliè o s’hi mantingui contra la voluntat del seu habitant, ha de ser castigat amb la pena de presó de sis mesos a dos anys”.

 
Causa d’expulsió del país

A més a més, sent il·legal la situació dels immigrants, l’article 57 de la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, o Llei d’Estrangeria, legitima com a “causa d’expulsió” que l’immigrant “hagi estat condemnat, dins o fora d’Espanya, per una conducta dolosa que constitueixi al nostre país delicte sancionat amb pena privativa de llibertat superior a un any”. És a dir, segons la llei, i d’acord amb la presó de tres a sis anys prevista pel camell i de dos a cinc anys pel drogoaddicte, de no estar regularitzats ambdós haurien de ser fets fora de Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme