Plataforma per la Llengua alerta de l'extinció del català i demana impulsar immediatament l’audiovisual en llengua catalana

28 de gener de 2021

Plataforma per la Llengua alerta de l'extinció del català i demana impulsar immediatament l’audiovisual en llengua catalana

Mentre es reclama als partits la normalització i l’enfortiment del sector audiovisual català, la llengua catalana compta —de moment— amb només un 32’5% de parlants habituals

 
Redacció

En un gest similar al de Grup Koiné, dijous passat, 21 de gener de 2021, Plataforma per la Llengua va organitzar un acte junt amb diverses empreses i representants per a reclamar als partits la normalització i l’enfortiment del sector audiovisual català.

Malaraudament, el català compta —de moment— amb només un 32’5% de parlants habituals segons s’assenyala al web de l’entitat, i mitjançant 10 mesures concretes en pretenen la recuperació.

 
Tresserras plora allò que ERC ataca

Com a fet destacable, en un acte d’absolut cinisme, l’ex-conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i pare de l’endollat Bernat Treserras, Joan Manuel Treserras (ERC), ha lamentat l’absència del català a l’audiovisual, malgrat que ERC n’hagi contribuït a la dissolució amb fraus com la Llei Celaá.

La seva presència a l’acte rau en què una de les mesures de Plataforma per la Llengua és la recuperació del departament que ocupà Tresserras com a conseller de Cultura fins el 2010. Tanmateix, no queda clar què s'entén per "recuperació", quan aquest departament, dirigit actualment Àngels Ponsa (JxCat), forma part, al seu torn, d'un govern de coalició processista entre JxCat i ERC, i encapaçalat de manera interina per Pere Aragonès (ERC).

 
Paradoxes contra el català, al descobert

A banda dels conductors, Plataforma per la Llengua ha reunit professionals de l’audiovisual —des d’actors fins a directors, tècnics i guionistes— que, paradoxalment i en molts casos, s’expressen en castellà a la seva vida privada com així ho recullen a les xarxes socials, no contribuint així a la normalització ni l'enfortiment de l'ús social del català.

Paral·lelament, aquest fet coincideix amb què molts d’ells demanen el vot per partits processistes com JxCat o ERC, els quals mai no han defensat veritablement el català.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme