Pere Aragonès (ERC) visita una mesquita il·legal a Manresa com a primer acte institucional a la ciutat

19 de juliol de 2021

Pere Aragonès (ERC) visita una mesquita il·legal a Manresa com a primer acte institucional a la ciutat

Sense llicència municipal des de fa més de 14 anys, i a l’espera d’unes reformes que habilitin l’accés a la fàbrica on s’ubica, la mesquita d’Al Fath ha comptat amb suport econòmic de l’Ajuntament de Manresa i la Generalitat hi ha traslladat una oficina

 
Redacció

En un previsible moviment islamo-esquerranista a començament de mandat, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès (ERC), ha visitat la mesquita d’Al Fath a Manresa com a primer acte institucional a la capital del Bages, on el 45% de la població immigrant és d’origen marroquí segons l’Idescat ―i seguida molt de lluny per la romanesa, d’un 8%―, però encara no consta enlloc cap intenció de visitar, per exemple, una església catòlica.

 
ERC, partit pro-musulmans i falsament laic

De fet, Aragonès (ERC) va mostrar-se molest amb la missa celebrada a la Sagrada Família durant la pandèmia ―la qual va reunir 588 fidels d’un aforament de 3.400 persones complint-ne les restriccions que marcaven limitar-lo al 30%―, però va callar quan 700 musulmans van vulnerar-ne les restriccions assistint a una mesquita per un funeral a Tarragona.

Tanmateix, i mentre empra el Nadal com a mera data de referència, Aragonès (ERC) no dubta el celebrar i felicitar el Ramadà, festivitat que va compartir amb Dolors Sabater (CUP) l’any 2018 a la Badalona que governava la cupaire.

 
L’estratègia de la Generalitat per legalitzar la mesquita Al-Fath

Segons Aragonès (ERC), la visita a Al-Fath —a porta tancada— ha servit per apuntar temes que són comuns a tot el territori en matèria de dificultat per la tramitació administrativa, així com temes laborals. En aquest sentit, es dóna la circumstància que, a causa de les reformes, les ampliacions i la manca de la llicència municipal de Centre de Culte a la Fàbrica del Salt de Manresa, la mesquita ha estat il·legal durant més de 14 anys.

Motiu pel qual, presumiblement, i junt amb l’aportació econòmica a les reformes per part de l’Ajuntament de Manresa i assegurant que no és una obra pública, la visita d’Aragonès (ERC) a la mesquita podria tenir com a fita accelerar-ne la legalització. Alhora, la Generalitat va ubicar al març d'enguany, a la segona planta de l’edifici, sobre la mesquita, l’Oficina d’Atenció Ciutadana a la Catalunya Central, esperant traslladar-la a unes noves instal·lacions el segon semestre del 2026.

Tenint en compte que tant l’oficina com la mesquita pertanyen al mateix edifici, si la Generalitat exigís reformar un espai on pertany una oficina de l’administració pública, la despesa no només correria a compte dels contribuents, sinó que encetaria col·lateralment la legalització d’una mesquita.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme