Pere Aragonès (ERC) renuncia a la independència: després del 9N i l'1-O, demana un referèndum si té el permís de l'Estat espanyol

24 de desembre de 2021

Pere Aragonès (ERC) renuncia a la independència: després del 9N i l'1-O, demana un referèndum si té el permís de l'Estat espanyol

El govern processista prometre un altre cop —havent fet ja una consulta el 9 de novembre de 2014 i un referèndum l'1 d'octubre de 2017— un Estat independent però ara mitjançant un referèndum d’autodeterminació reconegut pel govern socio-comunista espanyol

 
Redacció

Avui, vigília de Nadal de 2021, el president de la Generalitat Pere Aragonès (ERC) ha renunciat a la independència: després del 9N i l'1-O, demana un referèndum si té el permís de l'Estat espanyol.

 
Independentisme de boqueta

Aragonès (ERC) segueix la doctrina pactista establerta per Oriol Junqueras (ERC). El nou globus sonda d'ERC és oferir als catalans un pretès blindatge dels drets de la ciutadania de Catalunya amb el permís de l'Estat espanyol. És a dir, l'estratègia del govern processista passa per prometre un altre cop —havent fet ja una consulta el 9 de novembre de 2014 i un referèndum l'1 d'octubre de 2017— un Estat independent però ara mitjançant un referèndum d’autodeterminació reconegut pel govern socio-comunista espanyol.

 
Autoritarisme a la ràdio pública

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, ha entrevistat Aragonès. Això no obstant, en l'editorial del matí, Rosel (Catalunya Ràdio) ha desitjat als catalans un bon Nadal i també un 'feliç toc de queda'. En un clar exemple d'autoritarisme alliçonador, celebrant que cada família hagi acabat decidint anul·lar dinars o fer-los adaptats per no córrer riscos quan el govern no ha sabut esmenar-los amb les seves mesures restrictives.

A tot això, Aragonès (ERC) ha admès que el més de gener de l'any entrant, 2022, no descarta el seu govern incrementar la restricció de la mobilitat ciutadana en comptes d'administrar testos massius gratuïts i fomentar que la pandèmia no aturi la vida dels catalans.

 
Més autonomisme al processisme

Aragonès (ERC) ha festejat que el seu govern autonòmic hagi aprovat un nous pressupostos autonòmics després de més d'una dècada sense aprovar-los en el Parlament de Catalunya. Entrats en vigor amb l'aprovació favorable d'ERC i JxCat i l'abstenció dels comuns, suposaran un increment excepcional de la despesa pública, que assoleix un valor rècord de 38.139 M€, 5.618 milions més (17,3%) que en els comptes del 2020.

En valors absoluts, els departaments que més incrementen la seva dotació són Salut (11.171 M€, 1.456 M€ més), Educació (6.681 M€, 1.009 M€ més), Drets Socials (3.969 M€, 905 M€ més) i Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori (2.270 M€, 511 M€ més). En conjunt, la despesa departamental del 2022 creix un 18,6% (5.022 M€) respecte als pressupostos del 2020, i arriba als 32.032 M€. La despesa social concentra el 74,6% dels recursos totals, un percentatge superior al 73,7% del 2020.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme